1. yle.fi
  2. Uutiset

Sunnuntaikauppaa käydään maltillisesti

Kainuun marketeissa ollaan tyytyväisiä sunnuntaikauppaan. Uuden liikelain mukaan isotkin kaupat ovat saaneet olla avoinna myös sunnuntaisin vuoden alusta.

kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen
YLE / Arja Lento

Sunnuntaikauppa ei vielä yllä arkipäivien tai kesäsunnuntaiden tasolle. Menekki on kuitenkin tasaista ja kaupaksi käy perusruokatavara, kertoo Suomussalmen K-Supermarketin kauppias Tommi Niskanen:

- Enemmän on tietysti yksittäistä maitopurkin hakijaa. Toisaalta sunnuntai on monelle lapsiperheelle semmoinen päivä, jolloin pystytään lähtemään koko porukalla liikenteeseen. Silloin voidaan tehdä isojakin ostoksia.

Kajaanin Prisman johtaja Pasi Piirainen arvion mukaan hiihtolomat ovat selvästi nostaneet sunnuntaikaupan tasoa.

- Hiihtovälineet ja voiteet ovat tehneet sunnuntaisin hyvin kauppansa. Kaupankäynti sunnuntaisin tasoittaa selvästi alkuviikkoa. Tämän vuoksi maanantai ja tiistai ovat hieman rauhallisempia kuin aikaisemmin.

Alle 400 neliöisissä sunnuntaikauppa käy totutusti

Sunnuntai koetaan jo normaaliksi kauppapäiväksi ainakin muun muassa Puolangan suunnalla. Siellä K-Market Paprika on saanut olla sunnuntaisin auki jo pitkään, sillä myymälä on alle 400 neliöinen.

- Viikon viimeisenä päivänä perheet ja ohikulkijat täydentävät kaikessa rauhassa ruokavarastojaan. Kaikein kaikkiaan sunnuntai on raukeampi kauppapäivä eikä se peittoa arjen myyntiä, kertoo kauppias Raimo Holappa.

Lähteet: YLE Kainuu

Lue seuraavaksi