Aino-Kaisa Saarinen saa 3000 euroa kotikunnaltaan

Hollolan kunta palkitsee kaksi olympiapronssia Vancouverin talviolympialaisissa saavuttaneen hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen 3000 tuhannen euron stipendillä. Janne Ahosenkin menestykseen rahat oli varattu, mutta nyt ne jäivät jemmaan.

Aino-Kaisa Saarinen

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen saa Hollolan kunnalta rahaa olympiamenestyksestään Vancouverissa. Kunnanhallitus päätti muistaa olympiapronssia saavuttanutta urheilijaa 3000 eurolla. Päätös oli yksimielinen ja siihen oli varauduttu budjetissa.

- Vähän enemmänkin me odotimme ja oli varauduttu myös Janne Ahosen palkitsemiseen, kuvaa kunnanhallituksen puheenjohtaja Heikki Mantere.

Kunta ei järjestä suurta juhlaa vaan luovuttaa rahapalkinnon pienimuotoisessa kahvitilaisuudessa. Kunnan talousarvioon varattiin palkitsemista varten rahaa jo viime syksynä. Omakotitontin Aino-Kaisa Saarinen on saanut jo aiemmin saavutuksistaan Liberecin MM-hiihdoissa.

- Palkitsimme ampuja Henri Häkkisen olympiapronssista 3000 eurolla, joten nyt annetaan sama summa. Ei joka kunnalla ole olympiamitalisteja, kehaisee puheenjohtaja Heikki Mantere.

Lähteet: YLE Lahti