"Aivot jumppaavat, kun kädet tekevät"

Käsityökeskus Mikkelissä ovi käy vilkkaasti. Kevään kursseilla ei juurikaan vapaita paikkoja ole.

käsityöt (tuote)
Agnete Hellman esittelee käsityötä.
Mikkelin käsityökeskuksen neuvoja Agnete Hellman esittelee Paula Ruuttusen tuftaustyötä.YLE / Sari Ursin

Käsityövillitys on täyttänyt Mikkelin käsityökeskuksen tämän kevään kurssit. Käsillä tekemisestä ovat innostuneet niin pienet ja kuin isotkin kädet.

- Käsityökoulussa on mukana ihan pieniä nelivuotiaasta saakka, kertoo käsityöneuvoja Agnete Hellman.

Käsityökoulut ovat 4-16 -vuotiaille suunnattua taiteen perusopetusta ja ne kestävät viisi vuotta. Opetuksessa käydään läpi eri tekniikoita ja materiaaleja.

-Käsityökouluja on myös aikuisille. Monet tulevat mukaan kun haluavat nähdä oman käden jäljen ja otetaanhan siinä myös aikaa itselle, Hellman kertoo.

Senioreille Mikkelin käsityökeskus tarjoaa aamupäivisin toimivan käsityökurssin. Maanantaina kurssilla maalattiin kaitaliinoja, mutta myös valaisimia ja kransseja on tunneilla syntynyt.

- Moni tulee kurssille ihan jo sen sosiaalisen kanssakäymisen vuoksikin, mutta kyllä se käsillä tekeminen on se, mikä vie mukanaan. Aivot jumppaa, kun kädet tekevät, Hellman nauraa.

Kiinnostus käsitöitä kohtaan on kasvanut vuosittain. Palkitsevintahan käsitöiden tekemisessä on juuri se itse tekeminen. Päivät pitkät käsitöitä työkseen tekevä Agnete jaksaa itsekin vielä innostua uusista tekniikoista.

- Viime viikonloppuna oli meillä tuftaus-kurssi, josta innostuin kovasti. Tuftauksella saadaan tehtyä nopeasti ryijyjä. Siihen on ihan oma työkalunsa ja sillä voidaan tehdä myös vaikkapa tyynynpäällisiä.

Tämän kevään värejä niin käsitöissä kuin sisustuksessakin ovat lime, keltainen, roosa ja vaaleansininen. Käsityöneuvojana Agnete Hellman katsoo kuitenkin jo ensi syksyyn.

- Asusteet ja helmet tulee olemaan yksi osa syksyn kurssitarjontaa.

Lähteet: YLE Etelä-Savo