"Poliitikot tekopyhiä"

17-vuotias Helsingin Kallion lukion oppilas Siiri Kihlström ei usko, että maailmanmeno paranee, jos nykyiset poliitikot ovat vallassa. Hän luottaa enemmän nuoriin itseensä ja ideologiseen kuluttamiseen tai kuluttamatta jättämiseen. Esimerkiksi hän ottaa viime vaalit.

Kotimaa
Nuoria kävelee
YLE

-Varsinkin tietyt vanhemmat poliitikot vaikuttavat tosi ukkomaisilta. Naispoliitikot yrittävät taas vain antaa itsestään paremman kuvan kuin ovat. Se on hämmentävää koska muutama vuosi sitten nämä sanoivat ajavansa minulle tärkeitä asioita, mutta kampanjapuheet eivät olekaan toteutuneet! päivittelee Siiri.

Suurin huoli Siirillä on maapallon tulevaisuudesta. Ihmisten välinpitämättömyys ärsyttää.

-Ihmiset saattavat heitellä muovipusseja mereen. Markkinoille tuodaan tuotteita, joita ei ole testattu tarpeeksi ja myöhemmin huomataan, että niissä on myrkkyjä tai ne tuhoaa otsonia.

Siirin mielestä nuoret ovat tulleet viime aikoina realistisemmiksi elämän suhteen. Vain harvat haaveilevat elämästä julkkiksena tai menestyjänä. Tuleva työelämä stressaa, koska työpaikat ovat epävarmoja. Hänen kaveripiirissään ei enää tavoitella kuuta taivaalta.

- K-kauppiaana Pohjanmaalla voi olla aivan onnellinen, ei tarvitse tähdätä Kesko-konsernin pääjohtajaksi!