Paperityöntekijöiden palkanmaksu keskeytyy maanantaina

Ahtaajien lakko tuntuu teollisuudessa ja kaupassa. Jos lakko jatkuu, UPM keskeyttää paperityöntekijöiden palkanmaksun Pietarsaaressa. Kokkolan Halpa-Hallin kevätsesonkiin tarkoitettua tavaraa on konttilaivassa Kokkolan satamassa.

Satamalakko
Kalle Niskala / YLE

UPM keskeyttää paperityöntekijöiden palkanmaksun ensi maanantaina iltapäivällä, jos satamien ahtaajalakko jatkuu. Tällöin tulee täyteen seitsemän vuorokautta siitä, kun paperikone pysäytettiin. Tehtaan johtajan Juha Kääriäisen mukaan palkanmaksu keskeytyy 80 hengeltä.

Selluntuotantoa UPM sen sijaan jatkaa vielä viikon Pietarsaaressa. Ahtaajalakon jatkuessa myös selluntuotanto on tarkoitus keskeyttää.

UPM työllistää Pietarsaaressa yhteensä 450 henkeä.

Halpa Hallin kontit satamassa

Kokkolan Halpa Hallin kevätsesonkituotteet ovat juuttuneet satamiin. Kokkolan satamassa seisoo Baltic sea konttilaiva, jossa on useita yhtiön tavarakontteja.

Toimitusjohtaja Janne Ylisen mukaan satamalakko vaikeuttaa erittäin paljon yhtiön toimintaa. Ylisen mukaan yhtiöllä ei ollut kuitenkaan sataman eilisen konttikiistaan kanssa mitään tekemistä.

Ylinen sanoo, että yhtiön tuotteita on jumissa Kokkolan lisäksi Mäntyluodon ja Helsingin satamissa sekä ulkomailla Antwerpenin satamassa.

Toimitusjohtaja JanneYlisen mukaan kauppaketjussa selvitellään edelleen vaihtoehtoisia kuljetusreittejä, niitä ei ole toistaiseksi käytetty.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa