1. yle.fi
  2. Uutiset

Voimakaksikot hikoilivat lähtötestit helposti

Pirkanmaan voimakaksikoiden alkukunto on testattu, eikä testaus tehnyt edes tiukkaa. Kunnossa on kaikilla toki parantamisen varaa, mutta koko kuusikolla on jo vähän ruista ranteessa ja ainakin reidet mureana.

kuntoliikunta
Voimakaksikot kuntotestissäYLE

Voimakaksikoilta testattiin kehon hallintaa, hapenottokykyä ja nivelten liikkuvuutta.

Tampereen Radion kevään Voimakaksikko-kisailut aloitettiin tiukoilla kuntotesteillä. UKK-instituutille kokoontui kuusi erikuntoista kisaajaa, mutta vaikka hiki nousi pintaan kaksikot pitivät pintansa.

- Nauti siitä, hihkui Tarja Laakso puuskuttaen kuntopyörätestin viimeisiä minuutteja.

Testattavilla virtasi hiki, sillä testi oli monipuolinen: UKK-instituutin Ari Mänttäri mittasi muun muassa kehon koostumusta, vyötärön mittaa ja painoa. Lisäksi parin tunnin aikana ehdittiin muun muassa juosta kahdeksikkoa, ponnistaa sormenjäljet korkealle liitutaulun ylänurkkaan ja tehdä 50 jalkakyykkyä.

- Kyllä jalkalihakset on aika mureana, tuumi Juha Riihimäki testin jälkeen.

- Parannettavaa riittää, mutta ihan hyvin meni näin kylmäkseltäänkin, Vilma Viberg naurahtaa koko koettelemuksen jälkeen.

Kuntestaaja tekee kisaajille henkilökohtaiset liikuntasuunnitelmat. Testaajan mielestä maakuntaradion Voimakaksikot ovat jo hyvässä kunnossa, mutta vielä on mahdollisuus nostaa kuntoaan kymmeniä prosentteja kolmen kuukauden aikana. Samaa mieltä ovat Voimakaksikot.

- Kun saisi kuntoon kestävyyttä, toivoo Leena Viberg.

Kisa on jo käynnissä

Ennen testejä Pirkanmaan voimakaksikoilta kyseltiin tavoitteita. Ystävykset Tarja ja Marjut hakivat hyvää oloa ja uusia kokemuksia, Leena-äiti ja Vilma-tytär etsivät hyvää peruskuntoa, kun taas Jouni Leppämäellä ja Juha Riihimäellä oli tavoitteena Pirkanmaan voitto ja elokuinen finaalipaikka. Eikä testin jälkeenkään hymy ollut hyytynyt.

-Kyllä me elokuussa mukana ollaan, mutta katsotaan nyt, on kova porukka vastassa, Jouni Leppämäki tuumaa.

Miehet yrittivät tarjoilla naisille pizzaa tai jos vaikka makkara menisi kaupaksi.

- Kalja on palautejuoma! Näin on joskus kuultu ja täytyy joskus kokeilla, miehet myhäilevät.

Netissä helppoja kotitestejä

Voimakaksikko-kisa on osa valtakunnallista Voimakaksikko-liikuntakampanjaa. Voimakaksikon nettisivuille on avattu koko kansan liikuntatesti, jonka takana on Suomen liikunta ja Urheilu.

- Testit ovat osa YLE:n ja SLU:n Voimakaksikko-hanketta, Suomen liikuttavinta haastekampanjaa, SLU:n viestintäjohtaja Eila Ruuskanen-Himma sanoo.

Voimakaksikon sivuilta löytyy kymmenen SLU:n tuottamaa testiä. Itsensä testaaminen on helppoa, sillä mallisuoritukset voi katsoa videoanimaationa. Testin jälkeen omat tulokset kirjataan ja kuntoarvio on saatavilla samantien. Testituloksen voi lähettää myös kavereiden ihailtavaksi yhteisöpalvelu Facebookiin.

Palvelu on ilmainen eikä siihen tarvita kirjautumista. Itselleen voi myös kirjata oman tilin ja seurata kunnon kehittymistä palvelun avulla.

Voimakaksikon Olohuonetestit on valittu yhteistyössä suomalaisten liikuntalääketieteen keskusten kanssa.

Lähteet: YLE Tampere

Lue seuraavaksi