Paavi: Mitättömistä juoruista ei pidä pelästyä

Vatikaani on aloittanut pääsiäisjuhlallisuudet. Paavi Benedictus XVI saapui Pietarinkirkon aukiolle vastoin tapojaan omalla ajoneuvollaan, paavimobiililla.

Ulkomaat
Paavi saapuu palmusunnuntain messuun Pyhän Pietarin aukiolle ajoneuvollaan 28.3.2010.
Danilo Schiavella/EPA

Aiempina vuosina Benedictus on kävellyt aukiolle ja tervehtinyt sinne saapunutta kymmentuhatpäistä yleisöä. Vatikaanin tiedottajan mukaan 82-vuotiaan paavin terveydessä ei ole vikaa, Vatikaani vain katsoi, että paavi olisi paremmin näkyvissä tungoksen keskellä, jos hän olisi ajoneuvossaan.

Paavia vastaanottamassa oli kymmeniä pappeja, piispoja ja kardinaaleja, jotka heiluttelivat palmun- ja oliivipuun oksia. Näin juhlistettiin symbolisesti Jeesuksen saapumista Jerusalemiin ensimmäisen pääsiäisen palmusunnuntaina.

Saarnassaan paavi ei suoraan käsitellyt pedifiiliasiaa. Hän totesi kuitenkin, että "usko Jumalaan antaa ihmiselle rohkeutta jottei hän säikähtäisi merkityksettömiä juoruja".

Hän sanoi myös, että ihminen voi joskus "pudota alimmalle, vulgaarille tasolle", ja "alentua synnin ja kunniattomuuden suohon".

Palmusunnuntain messun eräässä rukouksessa pyydettiin apua nuorille ja niille, jotka työskentelevät heidän opettamisekseen ja suojelemisekseen. Vatikaanin Radion mukaan rukous kuvastaa niitä tuntemuksia, jotka vallitsevan Vatikaanissa pedofiiliskandaalin takia.

Lähteet: Reuters, AFP