Sinnemäki haluaa arkiset asiat maahanmuuttokeskusteluun

Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki katsoo maahanmuuttokeskustelun käyvän nyt ”vähän turhan kiivaana”. Lauantaina vihreiden puoluehallitukselle esittämässään poliittisessa tilannekatsauksessa Sinnemäki muistutti, ettei vihanlietsonta ja uhkailu kuulu suomalaiseen poliittiseen keskusteluun.

talous
Anni Sinnemäki.
YLE

Sinnemäen toiveena on, että maahanmuuttohysteriasta ja toisaalta aika abstraktista suvaitsevaisuus- ja monikulttuuripuheesta päästäisin maahanmuuttoon liittyvien arkisten kysymysten ja ongelmien pohdintaan.

-Tyypillinen esimerkki on, että ei osata kerrostalossa käyttää yhteistä pesutupaa. Kerrostaloasumisessahan saadaan usein riitoja aikaan ihan kantasuomalaistenkin kesken. Kulttuurierot ja kieliongelmat voivat johtaa vihanpitoon, jonka syyt ovat kuitenkin aivan selvitettävissä, Sinnemäki muistutti.

Sinnemäki jatkoi Urpilaisen piiskaamista

Vihreiden puheenjohtaja sivalsi jälleen epäsuorasti ja SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen nimeä mainitsematta Urpilaisen puheita maahanmuutosta. Vantaalla pitämässään puheessa Urpilainen käytti maahanmuutosta puhuessaan ilmaisua maassa maan tavalla.

- ”Maassa maan tavalla” tuo enemmän mieleen vaalirahavilpin kuin maahanmuuton arkisten kysymysten ratkomisen. Ei tuollainen ohje tarjoa mitään esimerkiksi luokanopettajalle, jonka luokassa on oppilaita seitsemästä kansallisuudesta. Näihin kysymyksiin pitäisi pureutua enemmän, Sinnemäki sanoi.

Lähteet: YLE Uutiset