1. yle.fi
  2. Uutiset

Saaristomatkailua halutaan kehittää Perämerellä

Peräpohjolan kehitys ry kehittää Kemin ja Simon edustan saaristomatkailua. Saarista uskotaan voivan tulla vetovoimainen kohde erityisesti omatoimisille matkailijoille.

Saaristolomat
Veneitä Kemin Ulenin rannan satamassa.
YLE Perämeri

Toiminnanjohtaja Seija Argillander kertoo, että Star-hankkeeseen palkataan projektipäällikkö, joka alkuvaiheessa selvittää, millaisia matkailurakenteita saarissa on ja ovatko ne korjauksen tarpeessa.

Argillander uskoo, että Kemin ja Simon edustan saaristosta voi tulla matkailijoille vetovoimainen kohde, sillä erityisesti reppumatkailijat ovat toivoneet saarikohteita. Argillanderin mukaan tärkeintä hankkeessa on saada nostetuksi esille mahdolliset pienyrittäjät, jotka voisivat tukea alueella jo toimivia yrittäjiä.

- Aktiivisia ihmisiä liikkuu nykyään hyvin paljon ja juuri näille ihmisille pyritään saamaan saaristosta uusia kohteita. Tarkoitus on, että lähisaaristoon pääsee ihan kanootilla tai veneellä niin, että kartoitettava alue olisi myös turvallinen ja esteettisesti sopiva myös liikuntavammaisille, Argillander sanoo.

Star-hankkeen kustannusarvio on noin 100 000 euroa, josta noin 80 prosenttia tulee EU:sta ja loput Peräpohjolan alueen kunnilta.

Peräpohjolan kehitys ry on EU:n leader-toimintaryhmä, jolla on valta päättää maaseudun kehittämiseen tarkoitetuista EU-tuista. Yhdistys tekee hankkeessa yhteistyötä saksalaisen ja hollantilaisen leader-toimintaryhmän kanssa.

Lähteet: YLE Perämeri

Lue seuraavaksi