Kermatoffee eli konditoriafudge

Yle Uutisten artikkeliarkisto

660 g taloussokeria

80 g vettä (vajaa desi)

460 g maltoosisiirappia

- sekoita nämä yhteen

......

500 g vispikermaa (puoli litraa)

50 g rasvatonta maitojauhetta

8 g suolaa (1 tl)

- sekoita nämä yhteen ja kuumenna

65-asteiseksi.

......

220 g tomusokeria tai pomadajauhetta

25 g vettä (1/4 dl)

2 g vaniljaa (vajaa 1 tl)

Sekoita vesi, sokeri ja maltoosisiirappi yhteen. Keitä seos 120 - 122 -asteiseksi.

Lisää kermaseos varovasti sekoittaen kuumaan sokeriliemeen, ja keitä massa 123-124 -asteeseen.

Jäähdytä massa 95 -100 asteeseen.

Lisää sokeriseos. Kaada massa leivinpaperille työpöydälle. (Jos haluat lisätä pähkinöitä tai kuivahedelmiä, lisää ne pintaan vähän massan tasoituksen jälkeen ja kauli ne massan sisään.)

Kiteytysaika on 12 - 24 tuntia. Leikkaa paloiksi.

- Seija Varila