1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Pannacotta

2 liivatelehteä

5 dl kermaa

1 tl vaniljasokeria

0,5 dl sokeria

1. Kaada liivatelehdet kylmään veteen ja anna vetäytyä vähintään 5 minuuttia.

2. Kaada kerma kattilaan, lisää vanilja, Keitä kermaa, sokeria ja vaniljasokeria noin 15 minuutin ajan. Ota kattila liedeltä ja lisää liotetut puristetut liivatteet.

3. Huuhdo pienet annosvuoat kylmällä vedellä ja jaa kerma vuokiin.

4. Anna jälkiruoan hyytyä jääkaapissa tai viileässä vähintään 3 tuntia.

5. Kasta vuoat hetkeksi kuukaan veteen, irrota reunat ja kumoa jälkiruoat lautasille. Tarjoa marjakastikkeen kanssa.

Marjakastike

5 dl marjasekoitusta (pakaste)

1 dl sokeria

Sulatetut marjat ja sokeri kiehautetaan ja annetaan jäähtyä hieman siirappimaiseksi.