Suklaabrulee

6 hengelle

1,5 dl sokeria

1 vaniljatanko

5 dl kermaa

1 dl maitoa

7 munankeltuaista

130 g tummaa suklaata

(2 cl konjakkia)

Sulata sokeri kattilassa, anna hieman ruskistua, mutta älä polta. Lisää kerma, maito ja vaniljatanko sokerin joukkoon ja anna kiehua kunnes sokeri on liuennut nesteeseen. Nosta kattila pois liedeltä jäähtymään.

Erottele keltuaiset munista omaan astiaan. Lisää suklaa paloina riittävästi jäähtyneeseen kerma-sokeri -seokseen. Yhdistä jäähtynyt seos ja keltuaiset tasaiseksi.

Annostele brulee pystyreunaisiin uunia kestäviin annosvuokiin reilu desilitra per vuoka. Hyydytä 100-asteisessa uunissa 45 min:sta tuntiin. Anna jäähtyä kunnolla, mieluusti jääkaapissa ennen tarjoilua.

Tarjoilun ennen ripottele pinnalle reilusti sokeria. Valuta ylimääräinen sokeri vuoasta pois seuraavaan vuokaan jne. Paahda sokeripinta polttimella tai laita hetkeksi uuniin grillivastuksen alle, jotta sokeri sulaa. Varo jälleen sokerin polttamista. Tuloksena on rapea pinta ja kermaisenpehmeä sisus.