Pääsiäiskukan väri on edelleen keltainen

Pääsiäiseksi halutaan etenkin keltaisia ja oransseja kukkia. Narsissi on edelleen pääsiäisen suosituin kukka. Perinteisin on keltainen torvinarsissi maljakossa, vaikka pienikokoinen narsissi onkin vallannut alaa.

narsissit
Pääsiäisen ajan kukkia, narsisseja ruukuissa, kevään sipulikukkiaYLE Etelä-Karjala

Pääsiäinen on yksi kukkakaupan vilkkaimmista ajoista. Yksittäiset kaupat myyvät satoja narsissikimppuja ja tuhansia ruukkunarsisseja. Narsissilajikkeita on nykyään paljon. Perinteisin on keltainen maljakkoon laitettava torvinarsissi.

Pienet ruukkunarsissit rantautuivat Suomeen toistakymmentä vuotta sitten. Ruukkunarsissi pärjää parhaiten ulkona. Pienikukkaiset narsissit kestävät jopa kymmenen asteen pakkasta.

Sisällä ruukkunarsissi on pidettävä kuivana, etteivät kukat venyisi. Toisaalta liiallinen kuivuus saa kukat kuihtumaan ennen aikojaan. Narsissin sipulit voi istuttaa ulos, mutta kosteaan maahan.

Pääsiäiskukkana ruukkunarsissi pärjää parhaiten parvekkeella tai ikkunan ulkolaudalla. Sisätiloissa pääsiäisen menestyjiä ovat keltaiset tulppaanit, tulilatvat, pegoniat ja krysantemit.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala