1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Gluteeniton ja laktoositon täytekakku

5 munaa

2 dl sokeria

1 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

laktoositonta kermaa

sokeria

vaniljasokeria

mansikkahilloa

sokeri-vesi -lientä kostutukseen

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään kuiva-aineet. Lisää seos muna-sokeri vaahtoon varovasti.Paista kakku silikonivuoassa, jota ei tarvitse esikäsitellä. Jos paistat tavallisessa, muista käyttää gluteenittomia korppujauhoja. Paista kakkua 200-asteessa n. 1/2 tuntia.

Leikkaa jäähtynyt kakku levyiksi. Kostuta kerroksittain ja levitä väleihin hilloa ja kermavaahtoa. Kun kakku on valmis päällystä se ohuella kermavaahtokerroksella. Pursota pinta pienin edestakaisvedoin tehdyin viivoin kauttaaltaan. Pursota reunat edestakaisin tehdyin pystysuuntaisin vedoin. Kakun pintaa voit elävöittää valuttamalla sulaa suklaata ohuina raitoina koristeeksi. Muutama ruusu ja lehti lisäkoristeena kruunaa kokonaisuuden.