Mangolotta

Kääretorttuun:

4 munaa

1,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Täyte säilöttyjä aprikooseja/persikoita

(kermavaahtoa)

Hyytelötäyte:

2 dl kuohukermaa

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakstiketta

200 g maustamatonta tuorejuustoa (tai vaniljan makuista kasvirasvalevitettä)

2 tlk säilöttyä mangoa

8 liivatelehteä

0,5 dl kiehuvaa vettä

(Koristeeksi esim. strösseleitä, nonparelleja, hedelmiä tms)

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos varovaisesti munavaahtoon. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota pohjapaperi. Valuta aprikoosit liemestään. Soseuta ja levitä seos torttulevylle. Kääri rullaksi. Leikkaa n. seitsemän noin 1 cm paksuista siivua, joilla vuoraat irtopohjavuoan reunat.

Leikkaa irtopohjavuoan pohjan muotoinen leivinpaperi. Asettele kääretorttusiivut reunoja kiertämään.

Valmista hyytelötäyte. Valuta mangopalat liemestään ja soseuta ne. Pane liivatteet kymmeneksi minuutiksi pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma ja vaniljakstike erikseen. Sekoita keskenään vaniljakastikevaahto, tuorejuusto sekä mangosose. Lisää kermavaahto varovasti. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä. Liuota ne kiehuvan kuumaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja sekoita liivateseos täytteeseen. Kaada seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi.