Marjainen Brita-kakku

Kakkupohja:

3 kananmunan keltuaista

1 kananmuna

1,5 dl sokeria

150 g margariinia

0,75 dl maitoa

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl vanilliinisokeria

3 tl leivinjauhetta

Marenki:

3 kananmunan valkuaista

2 dl sokeria

(0,75 dl mantelilastuja)

Täyte:

1 purkki (2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1 purkki (250 g) maitorahkaa

0,5 dl sokeria

n. 1 l tuoreita marjoja tai hedelmiä

Erottele huoneenlämpöisistä munista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset, muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti vaahdon joukkoon. Levitä kakkupohja uunipellille leivinpaperin päälle. Valmista marenki. Pese ja kuivaa kakkutaikinaiset vispiläkoukut huolellisesti ennen kuin ryhdyt valmistamaan marenkia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Lisää sokeri varovasti sekoittaen. Levitä marenki ohueksi kerrokseksi kakkupohjan päälle. (Ripottele pinnalle mantelilastut.) Paista 175-asteisessa uunissa n. 25 min, kunnes marenki on saanut kauniin värin. Jäähdytä. Jaa levy kahtia.

Vaahdota vaniljakstike. Lisää siihen maitorahka ja mausta hiukan sokerilla. Levitä vaahto toiselle puolikkaalle. Laita puolet marjoista vaahdon pinnalle, nosta toinen kakkupuolisko varovasti päälle ja koristele lopuilla marjoilla. Kakku on parhaimmillaan samana päivänä.