1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. moottoriurheilu

Moottoriurheilukeskukselle etsitään nopeaa ratkaisua

Seudullista moottoriurheilukeskusta, Wasa Race Parkia, vauhditetaan Vaasassa. Hankkeen takana oleva yhdistys on palkannut projektipäällikön ja sijoituspaikasta pyritään pääsemään sopuun pian. Toiveikkaimpien arvioiden mukaan kisoja voitaisiin järjestää uudessa keskuksessa vuonna 2012.

moottoriurheilu
Motocrossaajat harjoittelevat mm. Vaasan Runsorissa, joka on yksi vaihtoehto uuden moottoriurheilukeskuksen sijoituspaikaksi.Jarkko Heikkinen / YLE

Vaasan seudun moottoriurheilukeskuksen sijoituspaikka pyritään lyömään lukkoon mahdollisimman pian, ehkä jo tulevan kesän aikana. Vahvin ehdokas on Vaasan Runsorin alue, jossa jo tällä hetkellä on harjoittelupaikka motocross-kuskeille.

Moottoriurheilukeskukselle on tarjolla kolme muutakin mahdollista paikkaa. Ne ovat Vaasassa, Vähässäkyrössä ja Maalahdessa. Vaasan Kivijärven alue on kuitenkin jo käytännössä poissuljettu vaihtoehto.

Myös keskuksen suunnittelutyö aloitetaan nopealla aikataululla. Tavoitteena on tarjota erityisesti nuorille harrastusmahdollisuuksia, mutta myös kehittää junioritoimintaa kilpailuja varten. Wasa Race Park -yhdistys on palkannut projektipäälliköksi Björn Schaumanin, jonka tehtäviin kuuluu muun muassa rahoittajien etsiminen.

Moottoriurheilukeskus vatii tilaa ja rahaa

Moottoriurheilukeskus tarvitsee noin 80 hehtaarin suuruisen alueen, johon rakentuisi muun muassa rata, varikot, katsomot ja ravintola. Rakennusvaiheessa keskus nielisi arviolta noin seitsemän miljoonaa euroa.

Projektipäällikkö Björn Schaumanin mukaan rahoittajia tarvitaan keskuksen rakentamiseen, mutta varsinaiset käyttökustannukset on tarkoitus kerätä omalla toiminnalla.

- Tämä on vahva lähtökohta ja nimenomaan muuta vaihtoehtoa ei ole. Uskomme, että ne toiminnot, joita rakennamme, tuovat riittävästi rahaa. Tietenkin rata- ja kilpailutoiminta on tärkein tulonlähde, mutta myös koulu- ja yritysyhteistyöhön panostaminen, tyky-toimintaan panostaminen ja niin edelleen tuovat varoja.

Harrastuspaikat vähenevät

Vaasan seudulla moottoriurheilun harjoittelupaikat vähenevät: niitä on joko suljettu kokonaan tai kilpailemista ja harjoittelemista on rajoitettu. Tarve etenkin kilpailupaikoille on valtava, Schauman toteaa.

Moottoriurheilukeskusta ajavan Wasa Race Park -yhdistyksen takana on viisi moottoriurheiluyhdistystä, joissa jäseniä on yhteensä 1200.

Ensimmäiset, viralliset kilpailut uudessa keskuksessa, hiekkapohjaisilla radoilla on suunniteltu järjestettävän jo vuoden 2012 aikana. Suuret kansainväliset kilpailut aiotaan saada Vaasan seudulle vuonna 2015.

Lähteet: YLE Pohjanmaa / Heidi-Maria Harju

Lue seuraavaksi