1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Mokkaneliöt

Pohja

2 munaa

2 dl sokeria

4,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1,5 dl maitoa

1,5 dl voi- tai margariinisulaa

Kuorrutus

0,5 dl kuumaa, vahvaa kahvia

0,5 dl voisulaa

4-5 dl tomusokeira

2 tl vaniljasokeria

2 rkl kaakaota

Koristeluun

tummaa suklaata

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita maito ja jäähtynyt sulatettu voi keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen neste- ja jauhoseosta. Kaada taikina reunalliselle ja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä tasaiseksi. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla n. 15-20 min.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Levitä seos vielä hieman lämpimälle kakulle

Marmoroi pinta nopealla tempolla, ettei kuorrutus ja suklaa ehdi jähmettyä liikaa: Valuta sulatettua tummaa suklaata lusikan avulla ohuiksi raidoiksi tiheästi piirakan pintaan. Käännä piirakka vastaraitaan ja terävän veitsen kärjen toisella puolella vedä viiltoja piirakan reunasta reunaan n. 3 cm välein. Käännä kakku päinvastaiseen suuntaan. Vedä veitsellä nyt viillot edellisten viiltojen väleihin reunasta reunaan. Näin pinta saa kauniin marmorointikuvion.

Leikkaa jäähtyneenä palasiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrutus tarttuu veitseen, kostuta terä välillä kuumassa vedessä.