1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Pakastettu sitruunatorttu

Kuva: Marketta Isoherranen

6-8 annosta

6 dl kermaviiliä

6 Digestive-keksiä

1 tl vaniljasokeria

1,5 dl sokeria

1 sitruunan kuori ja mehu

3 munaa

3 dl kuohukermaa

Valmistelu: Anna kermaviilin valua kahvinsuodattimessa n. 6 tuntia tai enintään yön yli.

Murenna irtopohjaisen vuoan pohjalle 3-4 digestivekeksiä. Sekoita valuttamalla kuivatettuun kermaviiliin sokeri, vaniljasokeri ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori (vain keltainen osa) sekä munankeltuaiset. Sekoita tasaiseksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää munaseokseen. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti kermaviili-kerma -seokseen. Kaada seos keksinmurujen päälle vuokaan. Murenna loput kolme-neljä keksiä pinnalle.

Laita pakastimeen mielellään seuraavaan päivään saakka. Ota kakku sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele esim. kiwi-hedelmillä.

- Marketta Isoherranen