Raparperipiirakka

Piirakkapohja (vuoan halkaisija n. 27cm):

2 munaa

1,5 dl sokeria

1 dl maitoa (tai kermaa tai soijamaitoa tai omenamehua tai appelsiinimehua)

3/4 dl ELI 75 g sulatettua rasvaa

1 tl vanilliinisokeria

1,5 tl leivinjauhetta

2,5 dl vehnäjauhoja

0,5 l raparperia (tai omenaa tai mustikoita tai herukoita)

vähän kanelia ja sokeria raparpereille

Vatkaa munat ja sokeri. Vatkaa joukkoon sulatettu rasva. Lisää joukkoon vuorotellen nestettä ja jauhoseosta.

Kaada taikina voideltuun vuokaan. Lisää sokerissa ja kanelissa pyöritellyt raparperinpalat taikinan päälle. Laita piiras uuniin, 200 asteeseen 20-30 min. Ripottele valmiin piiraan päälle sokeria

Vaniljakastike:

2 munan keltuaista

1 rkl sokeria

4 dl maitoa (tai kermaa tai soijamaitoa)

3 tl maissijauhoja

1 vaniljatanko tai 1 rkl vanilliinisokeria

(0,5 - 1 dl kuohukermaa)

Lisää maitoon maissijauho ja sokeri sekä vaniljatanko. Kiehauta seosta muutaman minuutin ajan, koko ajan sekoittaen.

Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon kananmunan keltuaiset. Käytä kattilaa vielä levyllä niin, että se kuplahtaa, muttä älä anna kiehua.

Nosta kattila viilentymään kylmään veteen. Poista vaniljatanko ennen tarjoilua