Ravintola Segramin leipä

Yle Uutisten artikkeliarkisto
YLE / Raila Paavola

1 l piimää

2 dl tummaa siirappia

6,5 dl grahamjauhoja

1 dl vehnäjauhoja

2 dl ruisrouhetta

2 dl auringonkukan siemeniä

1 dl pellavan siemeniä

1 dl taatelia

1 dl puolukkahilloa

2 tl suolaa

2 tl ruokasoodaa

Laita uuni 175-asteiseksi. Hienonna taatelit karkeaksi rouheeksi ja jauhota rouhe kevyesti, jotteivät palat tartu toisiinsa. Sekoita kaikki aineet sekaisin kulhossa. Vuoraa leivinpaperilla kaksi pitkänomaista 1,5 litran leipävuokaa. Kaada taikina vuokiin. Paista uunin alimmalla tasolla n. 1,5 tuntia.

Anna leivän "levätä" peitettynä seuraavaan päivän, jolloin maku vain paranee.

- Marketta Isoherranen