Sämpylät juuritaikinamenetelmällä

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Juuri:

5 dl vettä tai maitoa

1 pkt hiivaa

5 dl sämpyläjauhoja

2 tl sokeria tai siirappia

Sekoita velliksi. Kohota lämpimässä liinalla peitettynä 10 - 15 min.

Lisäksi:

2 tl suolaa

8 - 9 dl hiivaleipäjauhoja

1/2 dl ruokaöljyä

Sekoita kohonneeseen juurivaahtoon suola. Lisää pääosa jauhoista vaivaten. Lopuksi öljy ja loput jauhot, ettei taikinan pinta jää öljyiseksi.

Jaa taikina puoliksi pöydällä ja leivo kahdeksi tasapaksuksi tangoksi. Jaa tangot yhteensä n. 20 sämpyläksi. Nosta ne pellille leivinpaperille ja kohota peitettyinä lämpimässä. Paista 225 asteessa 10 - 15 min.