Voimakaksikkojen kuntoilu jatkuu omatoimisesti

Voimakaksikoista ilmajokelaispari Mari Saarela ja Kaija Niiranen ehtivät viikon aikana monenlaisen liikunnan pariin. Yksi kunnonkohottaja viikko-ohjelmassa on step-jumppa.

kuntoliikunta
Step-jumpassa käytetään apuna step-lautaa
YLE Pohjanmaa

Step-jumpassa reippaan askelluksen apuna on step-lauta, jota hyödynnetään niin itse jumpassa kuin venyttelyssä. Ilmajokelaiset Mari Saarela ja Kaija Niiranen ovat käyneet jumpassa kerran viikossa muun liikkumisen ohella.

- Tuolla on hyvä musiikki ja rytmi ja meillä on hyvä vetäjä, Kaija kiittelee vetäjä Sanna Järvisen innostavaa "piiskausta".

"Piiskaamista" naiset kaipaavat myös kotona jumppaamiseen, vaikka muuten kipinä liikuntaan onkin syttynyt. Eri lajien ohella panostetaan myös hyötyliikuntaan. Mari tsemppaa itseään hyötyliikunnan pariin askelmittarin avulla. 10 000 askeleen määrä tuntuu olevan vaikeaa saada kerättyä päivän aikana.

- Se on aivan älytön määrä ihan oikeesti, kun mullakin on istumatyö, Mari tuskailee.

Sanna Järvinen vetää jumppatunteja innolla ja päivässä voi olla jopa kahdeksan tuntia jumppaa. Tavallisesti perusliikkujalle suositellaan jumppaa kolme kertaa viikossa, mutta hiki pitäisi tulla päivittäin.

Lähteet: YLE Pohjanmaa / Johanna Manu