Hyppää sisältöön

Joukkoitsemurhayritys venäläisvankilassa

Venäjällä on tehty harvinainen joukkoitsemurhayritys. Kymmenen vankia yritti riistää hengen itseltään viiltämällä ranteet auki eteläisessä Saratovissa sijaitsevassa vankilassa. Vangit protestoivat joutumistaan eristysselleihin sen jälkeen kun he olivat kieltäytyneet ulkoilusta vankila-alueella.

Itsemurhayritys tapahtui Volgan varrella sijaitsevassa Engelsin kaupungissa. Vankien rankan mielenilmauksen takana ovat ilmeisesti vartijoiden toimet. Paikallinen syyttäjänvirasto syyttäjänvirasto aikoo tehdä selvityksen vankilan olosuhteista.

Vankien ankara kohtelu on Venäjällä yleistä. Erityisesti viime vuonna kuolleen juristin Sergei Magnitskyn vankila on herättänyt suurta huomiota. Magnitskyn tukijat sanovat lakimiehen menehtyneen kehnoihin oloihin. Magnitsky odotti vankilassa oikeudenkäyntiä.

Myös presidentti Dmitri Medvedev on vaatinut kohennusta ylikuormitettujen vankiloiden oloihin. Hän erotti viime vuoden lopussa parikymmentä korkea-arvoista vankilaviranomaista. Venäjällä on eniten vankeja maailmassa Yhdysvaltain jälkeen.

.
.