Harvinainen taidekokoelma huutokauppaan

Yksi maailman arvokkaimmista huutokauppaan tarjotuista yksityisistä taidekokoelmista on tulossa myyntiin New Yorkissa. Christie´sin huutokauppakamari aikoo myydä yli 50 työtä viime vuonna kuolleen keräilijän kokoelmista. Kokoelman vetonaula on yli 80 miljoonan dollarin arvoinen Picasso.

Ulkomaat

Työt kululuvat marraskuussa kuolleen rouva Sidney Brodyn jäämistöön. Sen uskotaan tuottavan 150 miljoonan dollarin myynnin. Kamarille tulee toinenkin harvinaisen arvokas kokoelma. Se on kuulunut niinikään edesmenneelle menestyskirjailijalle Michael Crichtonille.

Myyntiin tuleva Picasson työ on taiteilijan suurikokoinen maalaus vuodelta 1932. Sen aiheena on Picasson silloinen rakastajatar Marie-Therese Walter. Brodyn pariskunnan taidekokoelman arvokkaimmat työt on kerätty pääosin 1950-luvulla. Huutokaupattava Picasso ei ole ollut julkisesti näytteillä lähes puoleen vuosisataan.

Walterin muotokuvan uskotaan nousevan yhdekssi kalleimmista huutokaupassa myydyistä taideteoksista. Picasson töistä on maksettu aiemmin yli 100 miljoonan dollarin hinta.

Lääkärikirjailija Michael Crichtonin kokoelmaan kuuluu myös Picassoa. Myyntiin tulee myös Andy Warholin, Roy Lichtensteinin ja Crichtonin läheisen ystävän Jasper Johnsin töitä.

Lähteet: Reuters