Minna Lintonen Iltalehdessä: Tiura yritti uhittelemalla ministeriksi

Entinen SDP:n forssalainen kansanedustaja Minna Lintonen uskoo, että Marja Tiura ei aikonut oikeasti loikata, vaan yritti uhkaamalla kiristää itselleen ministerisalkun.

Kuva: YLE

Iltalehden haastattelema Minna Lintonen sanoo, että loikkauskeskustelun aloitti juuri kokoomusedustaja Marja Tiura. Minna Lintosen mukaan hänen ystävänsä Tiura ei oikeasti suunnitellut loikkaamista, vaan kyse oli uhittelusta, joka ei toiminut.

Minna Lintonen kertoi Iltalehden mukaan, että Tiura kysyi hallitusneuvottelujen aikana hänen neuvoaan, kannattaisiko Tiuran viimeisenä keinona ilmoittaa puheenjohtaja Kataiselle, että kokoomuslainen ääniharava loikkaa keskustaan ellei pääse ministeriksi.

- Hallitusneuvottelujen aikana olin varmaan yksi niistä noin kymmenestä Tiuran ystävästä, joille hän soitteli montakin kertaa päivässä. Kokoomuksen kultakimpaleena itseään pitänyt Tiura vertasi itseään Tanja Karpelaan, joka sai samanlaisella äänimäärällä ministerisalkun, mutta hän ei, sanoo Lintonen lehdessä.

- Marjan toiminnassa ei sinällään ollut mitään erikoista tai väärää, hän vain muistaa väärin kuka on puhunut ja mitä. Tuollainen uhittelu on usein oljenkorsi, kun ei saa mitä haluaa. Marja on niin sosiaalinen ja avoin luonne, että tulee usein puhuneeksi ohi suunsa, sanoi lehden haastattelema Minna Lintonen.