1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Luumuknöödelit - Zwetschgenknödel

Vähistäkin raaka-aineista voi tekaista itävaltalaisia "kuulia", jotka kypsyvät kiehuvassa vedessä. Sisällä maistuu luumu.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
YLE / Teija Valkeinen

8 pientä luumua

250 gr rahkaa

suolaa

1 muna

3 rkl jauhoa

4 rkl korppujauhoa

Sekoita 250 grammaa maitorahkaa, yksi kananmuna, jauhot ja hieman suolaa. Anna taikinan tekeentyä parikymmentä minuuttia, joiden aikana voi pestä luumut tai vaihtoehtoisesti kypsentää lihan, jos haluat tehdä ruokaan suolaisen täytteen.

Painele valmis taikina kerrokseksi luumujen ympärille. Keitä näitä "kuulia" kiehuvassa vedessä kymmenisen minuuttia.

Paista korppujauhoja voissa pannulla ja lisää seokseen myös hieman sokeria. Pyörittele kuulat seoksessa niin, että ne saavat kauniin ruskean pinnan.

Lähteet: Julia Groinig

Lue seuraavaksi