Lakon vaikutus näkyi sataman liikenteessä

Oulun Satamassa maaliskuun liikennemäärät olivat selvästi edellisvuotista pienemmät. Koko alkuvuoden liikenne sen sijaan jäi lievästi plussalle vuoteen 2009 verrattuna.

Oulun satama
YLE / Tuomas Hirvonen

Satamalakko vähensi Oulun Sataman liikennettä vuoden 2009 maaliskuuhun verrattuna lähes 14 prosenttia. Myös alusmäärässä näkyi myös lakon vaikutus ja laivaliikenne väheni noin 10 prosenttia.

Konttiliikenteen osalta maaliskuun luvut olivat melkein puolet pienemmät kuin vuonna 2009. Maaliskuun pudotus oli myös perävaunujen ja SECUjen osalta suhteellisen suuri ja ne vetivät koko alkuvuoden kehityksen näiden osalta negatiiviseksi. Poikkeuksen muodostaa perävaunujen vienti. Se oli sekä maaliskuun että koko alkuvuoden osalta selvästi plussalla. Alkuvuoden konttiliikenne oli 4,6 prosenttia suurempi kuin edellisenä vuonna.

Koko alkuvuoden liikenne tammi-maaliskuussa jäi lievästi plussalle vuoteen 2009 verrattuna. Kasvu oli 0,2 prosenttia. Alkuvuoden luvuissa kasvua oli nestemäisten polttoaineiden, karbonaatin ja nestemäisen kemikalion tuonnissa sekä selluloosan ja sahatavaran viennissä.

Vähennystä oli suolan ja sahaamattoman puun tuonnissa sekä paperin ja muun irtotavaran viennissä. Tuonti pieneni 2,2 prosenttia. Vienti sen sijaan kasvoi 4,5 prosenttia.

Lähteet: YLE Oulu