1. yle.fi
  2. Uutiset

Siam Housen hyytelömakeisissa tukehtumisvaara

Siam House Ky on vetänyt pois myynnistä verkkokaupassa myynnissä olleita hyytelömakeisia. Hyytelöt sisältävät lisäaineita, jotka yhdessä makeiseen koon ja syöntitavan, eli pikarista suoraan suuhun kerralla puristaminen, aiheuttaa tukehtumisvaaran.

Kotimaan uutiset

Myynnistä on vedetty kolme tuotetta.

Hedelmänmakuinen sekoitus Hero Boys, Jelly Cup Pipo, jonka pakkauskoko on 12 x 22 g, parasta ennen -päiväysmerkintä 8.4.2010 ja erätunnus TL 1428. Makeisen on valmistanut thaimaalainen East Asian Food AB. Pakkauksia on myyty 160 pussia.

Hedelmänmakuinen sekoitus Cocon, Sunday Jelly, jonka pakkauskoko on 22 x 46 g, parasta ennen -päiväysmerkintä 15.1.2011 ja erätunnus 11850. Tuotteen on valmistanut malesialainen Heuschen & Schrouff OFT B.V. Makeisia on myyty 17 purkkia.

Litsinmakuinen Dayat Fruity Jelly, Jelly Cup Lychee Flavour, jonka pakkauskoko on 1 500 g ja erätunnus 1964. Makeisen on valmistanut taiwanilainen CT Food AB ja tuotetta on myyty 17 purkkia.

Hyytelömakeiset sisältävät agaria (E406) ja karrageenia (E407).

Elintarviketurvallisuusviraston mukaan tietoon ei ole tullut tukehtumistapauksia.

Siam House on tiedottanut asiakkaitaan verkkokaupan etusivulla ja ottamalla yhteyttä tuotteita ostaneisiin asiakkaisiin.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi