1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Vintagemuotia huutokaupataan ensimmäistä kertaa

Suomessa huutokaupataan ensimmäistä kertaa vintagemuotia. Bukowskin modernin taiteen ja designin keväthuutokaupassa on myynnissä noin sata vintagelaukkua, -huivia ja -pukukorua.

Kuva: YLE

Maailmalla vintagehuutokaupat ovat olleet jo vuosia suosittuja. Helsingin Bukowskilla seurattiin, miten Tukholmassa pidetyt vintagehuutokaupat saavuttivat valtaisan suosion, ja samaa päätettiin kokeilla Suomessakin.

Huuokaupattavaksi tulee muun muassa Guccin ja Louis Vuittonin laukkuja. Kaupattavana on myös maailman tunnetuin laukku, Hermésin "Kelly" 70-luvulta. Vanhimmat laukut ovat 40-luvulta. Laukkujen lähtöhinnat vaihtelevat 100 - 1000 euron välillä.

Myynnissä on myös pukukoruja. Nyt erityisen suosittuja ovat Chanelin klipsikorvakorut ja ketjut. Pukukoruissa myös rasialla on merkitystä, sillä alkuperäinen rasia saataa nostaa arvoa.

Kierrätettävien klassikoiden uskotaan kiinnostavan myös suomalaisostajia.

- Nyt kun kestävä kulutus on tärkeää kuluttajille, uskomme myös näiden laukkujen ja huivien kiinnostavan. Ennakkokyselyjä vintagemuodista on tullut jo hyvin runsaasti etenkin nuoremmalta ostajakunnalta, kertoo intendentti Maria Ekman-Kolari.

Bukowskin huutokauppa pidetään 18.4.