Myllysillasta tilattu jo piirustukset

Uudesta Myllysillasta on jo tilattu uudet piirustukset, kertoo keskiviikon Turun Sanomat. Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen kertoi YLE Turun Radiolle tiistaina, ettei edes luonnoksia ole olemassa.

Kotimaa
Myllysilta 7. huhtikuuta.
MyllysiltaYLE / Simo Kymäläinen

Turun ympäristö- ja kaavoitusviraston suunnittelupäällikkö Heikki Nieminen on jo tilannut Myllysillan korvaavan uuden sillan alustavat yleispiirustukset, vaikka lopullinen päätös uuden sillan rakentamisesta on yhä tekemättä.

Kaavoitustoimenjohtaja Markku Toivonen perustelee ennakointia sillä, että Turun pitää ripeästi hakea vesilupaa uutta siltaa varten. Asiasta kertoo Turun Sanomat.

YLE Turun Radion tiistaina haastattelema apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen vakuutti, ettei sillasta ole edes luonnoksia.

- Tällä hetkellä ei ole edes luonnoksia käytettävissä, ei edes kaupunginhallituksella. Seuraavan kerran luonnokset tulevat tuossa suunnitteluvaiheessa joskus loppukesästä ja sen jälkeen kaupunginhallitus tulee käsittelemään niitä ja ottamaan kantaa sillan ulkonäkökysymyksiin. Kaupunginvaltuusto antaa vaan semmosen laajan valtuuden siihen, että hallitus voi sen jälkeen toimia, selvitti Jarkko Virtanen tiistaina.

Nykyisen Myllysillan purkamisesta ja uuden rakentamisesta on määrä päättää valtuustossa maanantaina 19. huhtikuuta.

- Uskon, ettei enää keskustella siitä, tulisiko rakentaa uusi vai korjata vanhaa. Kyllä nyt keskustellaan siitä, tulisiko rakentaa tukipaalujen varaan kolmiaukkoinen silta, vai kenties nykyisen Myllysillan tyyppinen yksiaukkoinen silta.

- Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan alkuperäisessä esityksessä jo lähdettiin siitä, että sunnittelijoilla ja jopa lopullisilla urakoitsijoilla on mahdollisuus tarjota omia teknisiä vaihtoehtojaan tässä toteutuksessa ja tässä vaiheessa päättämällä sitovasti kolmiaukkoisesta silasta suljetaan pois näiden vaihtoehtojen tarkastelu, kommentoi apulaiskapunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Turun Sanomien mukaan Turun virkamiehet ovat olleet niin varmoja esityksen läpimenosta, että päätös alustavan yleispiirustuksen kolmiaukkoisen sillan tilaamisesta Ramboll Oy:ltä on tehty jo 31. maaliskuuta. Sillan on tarkoitus olla valmis ensi vuoden kesällä.

Lähteet: YLE Turku