Privat showssa terapeuttina

Kello lyö kymmenen maanantaiaamuna joensuulaisessa erotiikkaliikkeessä. Turkulainen privaattiesiintyjä Misu vetää päällensä vaaleanpunaisia bikineitään ja tällää naamaansa vielä kerroksen puuteria. Viikon mittainen keikkaputki on alkamassa.

seksikaupat
Privaattiesiintyjä Misu pukeutuu Divari X:n takahuoneessa.
Privaattiesiintyjä Misu Divari X:n takahuoneessa.YLE / Lasse Laitinen

Liikkeen takahuoneessa sijaitsevan privaattihuoneen tunnelma on kellarimainen. Oranssiksi maalatun kopin nurkassa seisoo ruskeanahkainen tuoli. Se on tarkoitettu asiakkaalle. Viereisellä pöydällä on erilaista välineistöä: dildoja, vessapaperia, liukastevoidetta ja käsidesiä. Huoneen lattialla on patja, joka on päällystetty kertakäyttölakanalla.

- Se ei ole tarkoitettu asiakkaalle, Misu naurahtaa. Se on minun käyttööni. Asiakkaan paikka on nahkatuolilla. Siinä hän saa tehdä itselleen mitä haluaa.

Privaattihuoneita löytyy lähes jokaisen keskisuuren kaupungin erotiikkaliikkeistä. Niissä esiintyy pääasiassa naisia. Joensuulaisen erotiikkaliike Divari X:n yrittäjä Niko Räsänen kertoo, että privaattihuoneessa vierailee päivittäin seitsemästä kymmeneen asiakasta. Heidän on mahdollista valita aika varttitunnin ja puolen tunnin väliltä. Puolen tunnin käynti huoneessa maksaa 50 euroa. Misun mukaan pohjoiskarjalaiset asiakkaat pitävät pitkistä vierailuista.

- Eroja kaupunkien välillä on paljon. Suuremmissa kaupungeissa ihmiset ovat kiireisempiä. Siellä menee eniten kymmenen minuutin aikoja. Esimerkiksi täällä Joensuussa asiakkaat ovat selvästi kiireettömämpiä. Täällä puolen tunnin ajat ovat suosituimpia, Misu kertoo.

Alalle ryhtyminen jännitti

Misu on tällä hetkellä päätoiminen privaattiesiintyjä. Hänellä on myös kosmetiikka-alan firma. Siirtyminen erotiikka-alalle oli pitkä prosessi.

- Polte alalle oli hirveän kova. Mietin asiaa ainakin kolme vuotta. Siihen aikaan minulla oli vakituinen työ, jonka takia siirsin päätöstä pitkään. Lopulta oman firman perustamisen jälkeen päätin, että nyt sitä pitää kokeilla. Ajattelin, hommanhan voi jättää siihen, jos se ei kiinnosta. Lopulta ensimmäisen päivän jälkeen kalenterini olikin jo buukattu täyteen pitkäksi aikaa. Nopeasti minulla olikin keikkoja vuodeksi eteenpäin.

Misun mies on niin ikään läheisessä suhteessa erotiikka-alaan. Misun mukaan he ovat ikään kuin tiimi, joka tekee hänen työtään yhdessä. Mies hoitaa kuvauksen verkkosivut ja kalenterien suunnittelut ja Misu esiintymisen.

- Se on ihan hyvä, että mies tietää alan entuudestaan. Jos tästä ei tietäisi mitään, niin ongelmia voisi tulla. Meillä on tosi hyvä yhteistyö ja molemmat tekevät tätä hommaa täysillä.

Alaston terapeutti

Kello käy. Yhteentoista mennessä Misulla on ollut yksi asiakas. Privaattiesiintyjän päivät ovat yleisesti kymmentuntisia. Tämän lisäksi keikkamatkat vievät esimerkiksi Joensuuhun päivän suuntaansa. Joensuussa päivät ovat sitä vastoin lyhyempiä. Esiintyjät pääsevät hotellille jo kuudelta illalla.

Privaattitanssijan työn voisi olettaa olevan lähinnä sataprosenttista esiintymistä. Misun mukaan suuri osa hänen asiakkaistaan haluaa myös jutella.

- Tietenkin alastomuus ja show ovat tärkeässä osassa työtä. Usein en enää edes huomaa kun on alasti. Huomasin jo aikaisessa vaiheessa, että pidän esiintymisestä ja alastomana olemisesta. Itsellenikin oli kuitenkin yllätys, että niinkin moni asiakas haluaa vain jutella. Tässä työssä saa olla tosi paljon myös terapeuttina. Sitä ei välttämättä ymmärrä, sillä alasta on ihan erilainen kuva. Ravintolahommat on tietenkin erikseen. Joku asiakas sanoi joskus minulle, että hän maksaa puolen tunnin ajasta mielummin minulle, kuin psykologille.

Yrittäjä Niko Räsäsen mukaan erotiikkaliikkeet ja niiden privaattihuoneet eivät ole vain pienen piirin juttu. Kopeissa näkyy yhteiskunnan koko kirjo. Kuitenkin sillä varauksella, että suurin osa asiakkaista on miehiä. Misun mukaan on kuitenkin olemassa tietty perusasiakas.

- Kyllä se on noin 40- vuotias naimisissa oleva mies. Se on totuus ja se tulee ilmi asiakkaiden kanssa keskustellessa. Koen kuitenkin auttavani monia ihmisiä. Ihmiset tulevat hakemaan täältä piristystä päiväänsä.

Räsänen ja Misu kiistävät molemmat suomalaiseen erotiikka-alaan liitetyt eettiset ongelmat. He vakuuttavat, että privaattitanssijat tekevät työtään vapaasta tahdostaan.

- Kyllä se on ihan höpö höpö puhetta se, jos joku väittää että täällä oltaisiin pakosta. Kukaan täällä esiintyvistä tytöistä ei ole minkään Venäjän mafian välittämiä vaan he ovat täällä omasta vapaasta tahdostaan. Lähes jokaisella on myös oma yritys. Ei tätä kukaan tekisi päivääkään jos ei tätä todella haluaisi, Räsänen sanoo.

Lähteet: YLE / Pohjois-Karjala