Saku Puhakainen liputtaa suomalaisen futiksen puolesta

Huipputasolla jalkapallouransa lopettanut Saku Puhakainen sanoo, että suomalainen jalkapallo on kotimainen tuote, jota tulee arvostaa. Rotta lempinimestä huolimatta, tai juuri sen vuoksi, ei Puhkakainen lentänyt liigaurallaan kertaakaan ulos pelistä. Nappulakengät eivät vielä ole lopullisesti naulassa.

jalkapallo
Veikkausliigauransa viime kauteen päättänyt Saku Puhakainen vieraili Etelä-Karjalan Radion keskiviikkovieraana.
Veikkausliigauransa viime kauteen päättänyt Saku Puhakainen vieraili Etelä-Karjalan Radion keskiviikkovieraana.YLE Etelä-Karjala

- Suomalaisten seurojen pelaajabudjetit ovat niin pieniä ja ammattilaisuus lapsenkengissä ettei meitä voi verrata edes Ruotsin tasoon, lataa Puhakainen.

- Odotukset suomalaisseuroja kohtaan pitäisi olla realistisemmat ja ylipäätään lähtöasetelmat pitäisi olla terveemmällä pohjalla. Onneksi paluumuuttajat kuten esim Jari Litmanen lisäävät arvostusta sarjassa, kehuu Puhakainen.

Rotta oli mieluisa lempinimi

Saku Puhakaista kutsuttiin kentällä rotaksi. Mies osasi ottaa kontaktin vastapelaajaan niin ovelasti, ettei siitä voinut rangaistusta antaa.

- Aluksi suu kävi enemmän kuin jalat, mutta kun oivalsin, että kaikki huutaminen on jaloista pois, niin tajusin lopettaa erotuomarille urputtamisen.

Jalkapalloa pitää pelata kesäaikaan

Puhakaisen mielestä sarjaa pitäisi tiivistää siten, että pelataan silloin kun jalkapallokentät ovat pelikunnossa eli touko-syyskuun välillä.

- 12 joukkuetta ja 33 peliä kaudessa on hyvä määrä kahden pelin viikkovauhdilla, toteaa Puhakainen.

Nappulakengät eivät ole naulassa, sillä konkari käy potkimassa palloa ja pitämässä kuntoaan yllä Joutsenon Kultsun harjoituksissa.

Vapaat viikonloput ovat luksusta

Säännöllinen työaika ja vapaat viikonloput henkilöstöpalvelufirman yhteyspäällikkönä sopii mainiosti kolmen lapsen isälle.

Kalastaminen on sydäntä lähellä, vaikka mies ehti pilkkijäille talvella vain kerran. Suunnitelmissa on Saimaalla uistelu, virvelöinti ja kalaverkkojen virittäminen.

Perheen lempiruoka on oikeasta kalasta tehty kirkas kalakeitto, isän tekemänä

Lähteet: YLE Etelä-Karjala