1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. eläinlääkintä

Eläinklinikka harjakorkeuteen

Uusi eläinklinikka on noussut harjakorkeuteen Joensuun Linnunlahdella. Harjannostajaisia on vietetty torstaina. Eläinklinikan tilat mitoitetaan kolmelle eläinlääkärille ja avustavalle henkilökunnalle.

eläinlääkintä
Hevosklinikka jonka vieressä kaviouralla juoksee ravihevonen.
YLE / Heikki Haapalainen

- Tiloihin tulee kaksi tutkimushuonetta, leikkaushuone ja suureläinhoitotila, jossa voidaan hoitaa esimerkiksi hevosia, kertooympäristöterveydenhuollon johtaja Marjo-Riitta Hämäläinen.

Lisäksi rakennukseen tulee oma röntgenhuone, laboratorio ja välinehuoltotila. Klinikalle tehdään myös toimistohuoneita, heräämö ja henkilöstön tilat. Asiakkaille on haluttu tehdä riittävät odotustilat.

Rakennus on tehty 2 800 neliön tontille. Klinikan kerrosala on 502 neliömetriä. Pääurakoitsija klinikan teossa on ollut rakennusliike K. Tervo Oy.

Vanhat tilat eivät enää toimi - uudet suuri helpotus

Vanhat tilat Penttilässä olivat kaupungin talonrakennuspäällikön Kari Räisäsen mukaan ahtaat, kuluneet ja vanhanaikaiset. Ne oli suunniteltu aikoinaan pieneläimille, kun taas uusi klinikka pystyy jatkossa palvelemaan entistä paremmin myös raviurheilun harrastajia.

Suurin ongelma on se, että vanhan tilan kapasiteetti ei riitä hoitamaan tarpeeksi paljon eläimiä.

- Meillä on erittäin ahtaat ja huonokuntoiset tilat tällä hetkellä eläinlääkärillä täällä Joensuussa, ja se tila mahdollistaa tuskin edes tämän yhden lääkärin työskentelyn. Meillä on kaupungissa kolme praktiikkaa tekevää lääkäriä ja tämä tila on suunniteltu siten, että se voisi palvella vaikka kaikkia kolme lääkäriä, jatkaa Hämäläinen.

Noin puolitoista miljoonaa euroa maksavan eläinklinikan rakentaminen aloitettiin elokuussa ja se valmistuu kesäkuun loppuun mennessä.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala

Lue seuraavaksi