1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Lentokielto näkyy Afrikassa saakka

Esimerkiksi Etelä-Afrikassa tilanteesta vallitsee suuri epätietoisuus sekä matkustajien että lentokenttäviranomaisten keskuudessa. Peruttujen lentojen korvaukset saattavat langeta matkustajien maksettavaksi.

Ulkomaat
Autio kiitorata Helsinki_Vantaan lentokentällä.
Asiantuntijat ovat ennakoineet jopa päivien katkoa lentoliikenteeseen.YLE

Lähes koko Euroopan kattava lentokielto vaikuttaa ympäri maailmaa.

Esimerkiksi Etelä-Afrikassa lentokenttäviranomaiset ovat olleet tilanteesta hyvin hämillään. Kapkaupungin lentokentältä raportoiva Yleisradion toimittaja Petri Kosonen kuvailee tilannetta hyvin sekavaksi.

- Tilannetta seurataan lähinnä television kautta ja jopa lentokenttäviranomaiset ovat tilanteesta täysin epätietoisia. Kaikki Euroopan lennot on peruttu ja tilannetta seuraillaan, Petri Kosonen kertoo.

Lentoyhtiöltä ei saa tietoa

Kososen mukaan lentoyhtiöltä ei ole tullut minkäänlaista tietoa Euroopan lentojen käynnistymisestä.

- Esimerkiksi täältä Etelä-Afrikasta voi lähipäivinä olla hyvin vaikea päästä Euroopan kentille, Kosonen kuvailee matkustajien tilannetta ja hämmennystä Kapkaupungissa.

Epäselvää jumissa oleville matkustajille ovat myös peruttujen lentojen korvauksiin liittyvät asiat.

- Kustannukset tulevat olemaan lentoyhtiöille valtavat ja varmasti vakuutusyhtiöiden kanssa tullaan käymään asiasta suuri vääntö. Onhan niinkin, että luonnonolosuhteista johtuvia perumisia vakuutukset eivät useinkaan korvaa, jolloin ne jäävät matkustajien korvattavaksi, Kosonen pohtii.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala

Lue seuraavaksi