Merimieskirkot tuhkasta kärsivien suomalaisten tukena

Suomen Merimieskirkko ry huolehtii niistä suomalaisista, jotka ovat jumittuneet Eurooppaan ilmatilojen sulkeuduttua. Kirkolla on seitsemän toimipistettä ympäri Eurooppaa. Kirkolla on myös seitsemän toimipistettä kotimaan satamissa.

Kotimaa

Esimerkiksi Lontoon suomalainen merimieskirkko järjestää yhdessä Lontoon suurlähetystön ja Guild Travelin kanssa bussikuljetuksia kirkolta Tukholman satamaan. Lontoon kirkolla on myös mahdollista majoittua. Ne suomalaiset, jotka mielivät takaisin Irlantiin tai Britanniaan, voivat ottaa yhteyttä Lontoon merimieskirkkoon. Paluukyyti saattaa onnistua bussilla.

Rotterdamin kirkko ei järjestä matkoja Hollannista Suomeen, mutta kirkossa voi peseytyä ilmaiseksi. Myös muutamia hätämajoituspaikkoja voi kysellä. Antwerpenin merimieskirkolla on mahdollisuus edulliseen hätämajoitukseen. Hätäavusta ja vastaavista toimenpiteistä voi kysellä myös Brysselin merimieskirkolta.

Suomen Merimieskirkko ry on ulkomailla asuvien ja liikkuvien suomalaisten kristillinen, sosiaalinen ja kulttuurinen kohtauspaikka.

Islannista tullut vulkaaninen tuhka on sekoittanut lentoliikennettä ympäri Eurooppaa, minkä takia monet suomalaiset eivät ole päässeet takaisin kotimaahansa.

Lähteet: YLE Uutiset