J.H.Erkon kirjoituskilpailu on ponnahduslauta kirjailijaksi

J.H.Erkon kirjoituskilpailun voittajat julkistetaan perjantaina. Miten erottaa jyvät akanoista noin 4 500 novellinäytteen joukosta? Arvosteluraadin puheenjohtaja Pirkko Heikkinen kertoo, että suuri tekstimäärä karsintavaiheessa ei kauhistuta lukijaa.

kulttuuri
Pirkko Heikkinen
Arvosteluraadin puheenjohtaja Pirkko Heikkinen toivoo eteen tulevan mielenkiintoisia tekstejä lapsikirjoittajilta.YLE / Olavi Tarkiainen

J.H.Erkon kirjoituskilpailu on nuorten kirjoittajapiirien yksi vuoden kohokohdista. Maamme vanhimpiin kuuluvan kilpailun lajeina vuorotteleva proosa ja runous. Tänä vuonna etsitään alle kolmekymppistä novellikirjoittajaa, joka ei ole aikaisemmin julkaissut esikoisteostaan.

Kriitikko Pirkko Heikkisen lisäksi arvosteluraatiin kuuluvat kirjailija Anne Leinonen ja kirjailija Petri Tamminen. Pirkko Heikkinen kertoo, että tuomarointi sujuu hyvin sopuisasti ja kärkinimistä ei tarvitse tapella.

- Yleensä sen näkee jo yhdestä virkkeestä, miten joku osaa ja toinen ei. Kyllä tekotaiteellisuuden ja omaperäisyyden erottaa joukosta hyvin.

Arvosteluraadin puheenjohtaja on ilahtunut siitä, että noin parikymmentä prosenttia kilpailuun osallistuneista on itäsuomalaisia.

- Kannattaa jo nuorena uskaltautua mukaa kisaan. Nyt me arvosteluraadissakin oikein odotamme sitä, että jostain tulisi mielenkiintoinen lapsikirjoittaja, jonka voisi palkita. Kiitosta saavat myös opettajat, jotka innostavat oppilaitaan kirjoittamaan.

Lähteet: YLE Etelä-Savo