1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Minnesota Wild ei niin villinä

Ravitsemustutkija Jaakko Mursu kertoo täällä elämästään tutkijavaihdossa Minneapolisissa.

Viime viikolla kävin katsomassa elämäni ensimmäisen NHL-lätkämatsin, kun Minnesota Wild kohtasi täällä kotihallissaan Chicago Blackhawksit. Olen seuraillut tiiviisti paikallisjoukkueen pelejä televisiosta, koska pelit ovat olleet yleensä hyvin viihdyttäviä. Tyypillistä Wildeille on se, että joukkue on yleensä pitkän siivun pelistä selvästi alakynnessä ja häviölle, mutta nousee uskomattoman taistelun jälkeen tasoihin ja usein voittoon. Pelit on siis aina kannattanut katsoa loppuun asti, vaikka alku ei olisikaan ollut kovin lupaava.

Pelien mielenkiintoa on lisännyt lisäksi myös se, että Wildeissa pelaa peräti kolme suomalaista; maalivahti Nicklas Bäckström, hyökkääjä Antti Miettinen ja joukkueen kapteenina häärää Mikko Koivu. Ja koko kolmikko on pelannut viime aikoina hyvin ja muutenkin kaikki ovat suosittuja persoonia fanien keskuudessa. Koivu on yksi joukkueen kovimpia taistelijoita ja siksi osaltaan myös saanut kapteenin roolin. Alla muuten joukkueen pelipaita.

Tarkoitus on ollut jo pitkään lähteä seuraamaan pelejä ihan livenä, mutta tähän mennessä en ole vain saanut aikaiseksi. Pääosin tämä johtuu siitä, että joukkueen kotihalli sijaitseen St. Paulissa, eli noin 20 kilometrin päässä. Laiskuuttani en ole jaksanut sinne suunnata pyörällä ja useammalla bussilla sukkulointi ei ole myöskään innostanut. Hiljattain kuulin, että työpaikallani on todellinen Wild fani, joten sitä kautta sain järjestettyä itselleni kyydin jäähallille. Ja muuten tuon pelipaidankin.

Hyvä että pitkän jahkailun jälkeen sain vihdoin aikaiseksi lähteä seuraamaan peliä, mutta harmivasti taisin valita väärän pelin. Jos yleensä pelit ovat olleet viihdyttäviä seurata, niin tämä ei kyllä ollut. Jännittävimpiä hetkiä taisivat olla pelikellon pysähtyminen ja mainostauot. Enkä ollut ainoa, joka oli tätä mieltä. Tunnelma oli ennakkodotuksia vaisumpi. Katsojat juttelivat ison osan pelistä ihan omiaan ja lopussa alkoivat jopa buuata Wildin pelaajien esitykselle. Suurimmat suosionosoitukset saivat mainostaukojen aikana jäätä putsaavat tytöt. Pelin paras suomalainenkin taisi lopulta olla vastapuolen maalivahti, Antti Niemi, joka onnistui pitämään nollat. Ja peli päättyi siis Chicagolle 4-0.

No, aina ei voi voittaa ja aneemisesta peliesiyksestä huolimatta aion käydä seuraamassa myös jonkun muun pelin. Ehkä voisin harkita myös muiden täällä suosittujen lajien, kuten baseball ja amerikkalaisen jalkapallon seuraamista. Amerikkalaistan jalkapalloa en ole tainnut nähdä livenä kuin pari kertaa ja sekin 80-luvulla. Ja baseball on täysin kokematta ja näkemättä.

Niin, säästä en malta olla mainitsematta. Ennätys lämmin kevät tarjosi viime viikolla parastaan. Huhtikuun ensimmäisenä päivänä lämpötila kipusi jo 25 celsiusasteeseen. Uskomatonta. Mielestäni paras aprillipila ikinä, kaikilla oli hauskaa eikä ketään loukattu. Ja juu, aprillipiloja harrastetaan siis myös täälläkin ja kuivakkaan maineessa olevalla yliopistollakin. Viime vuonna työkaverit vaihtoivat yhden työkaverin työnurkkauksen tavarat täysin toiseen ja naureskelivat nurkan takana aamurähmäisen ja –kankean epäonnisen äimistelylle.