Jukka köröttelee kaivinkoneella halki Suomen

Korpilahdella asuva Jukka Mutanen lupautui viime viikolla ajamaan minikaivurilla Hangosta Kuusamoon, mikäli hänen ryhmänsä saa Facebookissa 50 000 kannattajaa. Kymmenettuhannet fanit liittyivät ryhmään pikavauhtia, joten Jukan on lähdettävä etenemään etanavauhdilla Suomen halki.

Minikaivuri
Jukka Mutasen Facebookiin perustamaan faniryhmään liittyi vajaassa viikossa 50.000 jäsentä. Niinpä Jukka köröttelee kesäkuussa minikaivurilla Hangosta Kuusamoon.YLE Keski-Suomi/Arvo Vuorela

Jukka Mutasen idea kaivinkoneajelusta Suomen halki syntyi hetken mielijohteesta.

- Tommosia ideoita tulee ja nyt on lupausten aika. 60 000 fania painostaa mua tällä hetkellä eli en voi olla pitämättä lupaustani. En uskonut, että 50 000 menee rikki. Se oli tämmönen läppä, minkä laitoin kavereille, eikä tästä pitänyt tulla iso juttu. Ryhmään liittymisen tahti oli ihan älytön. Vähän siinä alkoi jossain vaiheessa hirvittääkin, kertoo Jukka.

Verkossa on valtava voima

Mies toteaa myös, että nettiyhteisön voima Suomessa yllätti hänet täysin.

- Se on ihan käsittämätöntä. Ei ikinä olis uskonut, että jurot suomalaiset liittyvät tämmöseen ja laittavat mut liikkeelle.

Mutanen on jo selvitellyt, missä ja millä ehdoilla kumiteloilla varustetulla minikaivurilla saa ajella. Sen hän jo tietää, että mikäli tie hajoaa alta, joutuu kuski korvaamaan tienkorjauksen. Edessä oleva hidas reisssu ei muuten Mutasen päätä huimaa.

- Matkalla joudun varmaan henkisesti pysähtymään hetkeksi. Tästä tulee terapiareissu, mies hymyilee.

Fanit voivat seurata Jukka Mutasen kesäkuun alusta Hangosta alkavaa etenemistä reaaliajassa Facebookin välityksellä.

Lähteet: YLE Keski-Suomi