1. yle.fi
  2. Uutiset

Voimakaksikko -ohjelmassa haetaan hyvää oloa

Voimakaksikot karistavat tervat töppösistä kuntoilemalla koko kevään Oulu Radiossa. Parit tavoittelevat Voimakaksikko -kisan voittoa ja 4000 euron matkalahjakorttia.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Voimakaksikko 2010
YLE

Radio Suomen maakuntaradioiden kuntoiluohjelmassa 60 Voimakaksikkoa eri puolella Suomea kohottavat kuntoaan koko kevään. Parina on työkaveri, perheen jäsen tai vaikkapa naapuri.

Voimakaksikot kuntoilevat helpolla ja hauskalla tavalla moninaisten lajien parissa parin viikon välein. Lajikokeilut suoritetaan urheiluseurojen koulutettujen valmentajien opastuksella, joten rimakauhua ei tunneta.

Voimakaksikko-kisassa kolme kahden hengen paria kasvattaa kuntoaan kesään asti. Se pari, jonka oma kunto on parantunut eniten, valitaan maakunnan Voimakaksikoksi. Maakunnalliset voittajat pääsevät elokuussa Helsinkiin työpaikkaliikunnan festivaaleilla järjestettävään finaaliin. 4000 euron matkalahjakortin voittaa se pari, jota liikuntakärpänen on puraissut eniten.

Oulu Radion Voimakaksikko -kisaajat ovat:

Susanna Huikari - Tuula Auer

Ulla-Maija Flink - Annika Millaskangas

Pertti Markkula - Heimo Turunen

Kevään aikana parit kohottavat kuntoaan omatoimisesti sekä tutustuvat eri lajeihin asiantuntijoiden opastuksella. Luvassa on hiihtoa, venyttelyä, sauvakävelyä, uintia ja kuntojumppaa. Ensimmäinen rasti on kuntotesti, jossa kartoitetaan kilpailijoiden kehonkoostumus, hapenottokyky, lihaskunto ja liikkuvuus. Testi uusitaan touko-kesäkuun vaiheessa, jolloin selviää, kuka pareista on kohottanut kuntoaan eniten. Pohjois-Pohjanmaan Voimakaksikon valitsee ODL:n Liikuntaklinikan testauspäällikkö Hannu Kaikkonen.

Voimakaksikkojen tunnelmia ja edesottamuksia seurataan Oulu Radiossa torstaisin kello 14.40. Ohjelman toimittaa Kati Jurkko.

Netissä helppoja kotitestejä

Voimakaksikko-kisa on osa valtakunnallista Voimakaksikko-liikuntakampanjaa. Voimakaksikon nettisivuille on avattu koko kansan liikuntatesti, jonka takana on Suomen liikunta ja Urheilu.

- Testit ovat osa YLE:n ja SLU:n Voimakaksikko-hanketta, Suomen liikuttavinta haastekampanjaa, SLU:n viestintäjohtaja Eila Ruuskanen-Himma sanoo.

Voimakaksikon sivuilta löytyy kymmenen SLU:n tuottamaa testiä. Itsensä testaaminen on helppoa, sillä mallisuoritukset voi katsoa videoanimaationa. Testin jälkeen omat tulokset kirjataan ja kuntoarvio on saatavilla samantien. Testituloksen voi lähettää myös kavereiden ihailtavaksi yhteisöpalvelu Facebookiin.

Palvelu on ilmainen eikä siihen tarvita kirjautumista. Itselleen voi myös kirjata oman tilin ja seurata kunnon kehittymistä palvelun avulla.

Voimakaksikon Olohuonetestit on valittu yhteistyössä suomalaisten liikuntalääketieteen keskusten kanssa.

Lue lisää:

Tehokävelijät käänsivät katseita

Voimakaksikot harjoittelivat ukemia

Voimakaksikot löysivät ladun ilot (siirryt toiseen palveluun)

Voimakaksikot hikoilivat vedessä

Voimakaksikot ottivat itsestään mittaa

Tutustu Voimakaksikko -kisaajiin

Lähteet: Yle Oulu

Lue seuraavaksi