1. yle.fi
  2. Uutiset

Mallikansio on nyt jokatytön ulottuvilla

Kouvolalaisen meikkitaiteilijan studiossa meikataan tavallisia ihmisiä muotikuvauksia varten.

kosmeettiset tuotteet
Kun meikit ovat valmiit, mallit asetellaan kuvattavaksi.YLE / Anna Huittinen

KouvolaKouvola pyrkii nostamaan imagoaan tyylikkäänä kaupunkina. Perjantaina neljättätoista kertaa järjestettävän Muodin yön rinnalle nousee ensi kesänä kauneus ja hyvinvointi -tapahtuma Komiaksi Kouvolassa. Uusin idea löytyy kouvolalaisen meikkitaiteilijan studiolta, jossa meikataan ja stailataan tavallisia ihmisiä muotikuvauksia varten.

Meikkitaiteilija Lotta Eloranta on opiskellut meikkaamista Espanjassa. Oma yritys hänellä on ollut vajaan vuoden. Eloranta on toiminut meikkikoulun opettajana, meikkaa ja maskeeraa kuvausmalleja sekä tavallisia ihmisiä. Hänellä on meikkistudio Kouvolassa, lisäksi hän kiertää tapahtumia ja kuvauksia ympäri maata.

Mallia otettiin ulkomailta

Lotta Eloranta on kehitellyt yhdessä kanadalaisen muotikuvaajan Derek Lathamin kanssa liikeideaa tavallisten ihmisten mallikuvauksesta. Ihmiset stailataan ja meikataan ja heistä otetaan mallikelpoisia kuvia, jotka he saavat omaan käyttöönsä.

- Vastaavaa toimintaa ei ole lähialueilla. Ulkomailla se on kova sana. Esimerkiksi Ruotsissa on ihan kunnon bisnesideana, että tavallisille ihmisille laitetaan kampaus ja heidät meikataan. Sitten ammattivalokuvaajat ottavat heistä ammattikuvia, Eloranta selittää.

Meikkitaiteilija Eloranta päätti jalkauttaa bisneksen Suomeen. Hän meikkaa ja laittaa itse mallit valmiiksi kuvia varten. Kuvausvaatteet valitaan yhdessä mallien kanssa.

Äidin ja tyttöjen yhteinen hetki

Kouvolalainen Evita Hermunen on meikattu äidin ja siskon kanssa otettavaa yhteiskuvaa varten.

- Nyt minulle on laitettu luomiväriä, ripsiväriä ja sitten tätä huulikiiltoa. Kotona en meikkaa normaalisti joka päivä, mutta sitten välillä johonkin juhliin saatan meikata.

Äiti Anne Wild tuumaa, että meikkitaiteilijan ja kuvaajan luona käyminen on mukava yhteinen hetki.

- Tässä ehkä itsekin etsii omaa minuutta ekan kerran, nyt kun on murrosikäiset lapset. Ja sitten tämä on sitä äidin ja tyttären yhteistä tekemistä.

"Kyllä Kouvolassa riittää kysyntää"

Valokuvaaja Derek Latham sanoo, että tavallisenkin ihmisen saa näyttämään mallilta.

- Olen työskennellyt muutaman vuoden ammattimallien kanssa. Saan tavallisenkin ihmisen näyttämään mallilta. Mallin on saatava rentoutumaan. Jos malli on jännittynyt, se näkyy kuvasta, eikä lopputulos ole silloin hyvä.

Lotta Eloranta uskoo, että asiakkaita riittää myös Kouvolan kokoisessa kaupungissa.

- Meidän asiakkaat löytyvät ihan vaikka kaupungilta. He voivat olla perheenäitejä, ihan tavallisia ihmisiä. Luulisin että heitä löytyy, kunhan vain saadaan tietoa eteenpäin.

Lähteet: YLE Kymenlaakso

Lue seuraavaksi