1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. puolustusvoimat

Puolustusvoimat hyvässä huudossa Kouvolassa

Itä-suomen sotilasläänin teettämän tutkimuksen mukaan kouvolalaiset pitävät puolustusvoimia luotettavana ja turvallisena . Parannettavaa löytyy luonnonsuojelusta ja tiedottamisesta.

puolustusvoimat
Puolustusvoimat

Puolustusvoimat näkee jatkuvasti vaivaa julkisuuskuvansa eteen. Nuorille miehille se markkinoi itseään jyskeellä ja rytinällä. 80% heistä suorittaakin asepalveluksen. Useimmat mukisematta.

-Tietysti imago on tärkeä. Puolustusvoimat perustaa toimintansa siihen, että sillä on kansalaisten tuki, sanoo eversti Pekka Tynkkynen Itä-Suomen Sotilasläänin esikunnasta.

Sotilaslääni selvitti, mitä mieltä kouvolalaiset ovat puolustusvoimista. Puolustusvoimat on kaupungin alueella toiseksi suurin työnantaja ja pyörittää 110 miljoonan vuosibudjettia.

Ympäristöystävällisyys epäilyttää

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijoiden tekemän tutkimuksen mukaan kouvolalaiset ovat hyvinkin myönteisiä puolustusvoimille. Sitä pidetään luotettavana, turvallisena ja osaavana laitoksena sekä hyvänä työnantajana. Kovin moderni tai ympäristöystävällinen puolustusvoimat ei kouvolalaisten mielestä ole. Eversti Pekka Tynkkynen myöntää, että metsään syntyy reikiä, kun räjäytellään.

-Yleisöltä jää kuitenkin huomaamatta se, mitä teemme ympäristön eteen. Esimerkiksi maastoharjoituksissa varusmiehet opetetaan korjaamaan roskat ja jäljet, Tynkkynen sanoo.

Maanomistajilla ei olekaan huomautettavaa alueidensa sotaharjoituksista. Ampumisen melu ei häiritse, mutta liikennejärjestelyt kiristävät joskus kouvolalaisten pinnaa isojen harjoitusten aikana.

Osa puolustusvoimien järjestämistä tilaisuuksista on jäänyt yleisölle suhteellisen tuntemattomiksi. Esimerkiksi uudesta Miljazz-konsertista oli kuullut alle kolmannes vastanneista.

-Tiedotusta on varmaan syytä parantaa, eversti Tynkkynen sanoo.

Sotilasläänin tutkimukseen vastasi reilu 300 kouvolalaista. Heidän keski-ikänsä oli 45 vuotta. Tarkoituksena on selvittää omana jatkotutkimuksenaan nuorten suhtautuminen puolustusvoimiin.

Lue seuraavaksi