Pikkujoutsen tanssittaa Pieksämäellä

Tanssikoulu Pikkujoutsen on innostanut pieksämäkeläisiä tanssin pariin. Viidettä vuotta toimivassa tanssikoulussa on nyt reilut 80 oppilasta alkeisbaletista aikuistanssijoihin.

Pikkujoutsen
Kaksi tanssikoulun oppilasta.
Tanssikoulu Pikkujoutsenen oppilaita tanssitunnilla.YLE / Susanna Pekkarinen

Tanssikoulu Pikkujoutsenen löysi paikkansa Pieksämäeltä, sillä kaupungissa ei ole aiemmin ollut tanssikoulua. Alussa tarjolla oli balettia ja show-tanssia, toimintaa on monipuolistettu joka vuosi.

- Uusin on leikkitanssi ja jazz-tanssi, ne on ihan vasta syksystä lähtenyt. Nykytanssi on ollut jo vähän aikaa, on ollut itämaista tanssia ja bollywoodia ja rumbiitaa, kertoo tanssikoulun johtaja Sanna Myllylä.

Suosituimpia ovat show-tanssi ja jazz-tanssi, mutta perinteisille balettitunneillekin riittää innokasta väkeä. Tunneilla käydään kehityksen takaamiseksi useamman kerran viikossa. Saana Autio tietää, että baletti vaati tarkkaa keskittymistä, mutta harjoittelu tuottaa myös tulosta. Saana käy tunneilla neljästi viikossa.

- Tässä tekniikassa sen kehityksen huomaa, että pystyy tekemään vaativampiakin liikkeitä.

Tanssikoulu Pikkujoutsen on saanut tunnustusta hyvin tehdystä työstä. Maaliskuussa koulu palkittiin Arktiset Askeleet -tanssitapahtumassa.

- Minä luulen, että se tuli ihan tämän kokonaisvaltaisen työn perusteella mitä me ollaan tehty. Tuntui, että siellä arvostettiin hirveästi varsinkin tätä meidän opettaja Dan Cioataa, sanoo Sanna Myllylä.

Tavoitteena on saada koulu taiteen perusopetusta antavaksi oppilaitokseksi, jolloin rahallista tukea saisi helpommin. Nyt rahoitus on oppilasmaksujen varassa, mikä tekee toiminnan jatkumisesta epävarmaa. Sanna Myllylän mukaan toiminnassa edetään päivä kerrallaan.

- Joka kauden jälkeen mietitään, että jaksetaanko jatkaa vielä seuraava kausi. Viime jouluna mietittiin, että jaksaako sitä, pistetäänkö pillit pussiin. Mutta sitten me kuitenkin mentiin sinne Arktiset Askeleet -esitykseen, kyllä se näköjään vielä kannatti pinnistää vähän aikaa.

Lähteet: YLE Etelä-Savo