Höyryävässä Samppalinnan maauimalassa uidaan jo

Samppalinnan maauimalassa polski jo lähemmäs sata innokasta uimaria ennen aamuseitsemää avajaispäivänä vapun jälkeisenä maanantaina. Uimareita odotellaan paljon heti alkuun myös Impivaaran uimahallin remontin takia.

Samppalinnan uimastadion
Sampaplinnan maauimala
Ensimmäiset innokkaat tulivat Samppalinnan maauimalaan heti aamukuudelta.Kalle Talonen / Yle

- Kyllä tämä ainakin 26-asteista on, jos ei enemmänkin, arvelee Veikko Johansson altaan reunalla. - Täällä on hyvä olla, kaunis aurinko nousee tuolta, mikä voi olla parempaa!

Impivaaran uimahallin remontti on vaikuttanut myös Johanssonin arkeen.

- Asun ihan hallin vieressä ja nyt olen joutunut ajamaan Petreliuksen uimahallille asti, jossa on kaiken lisäksi vain 25 metrin allas. Nyt aion käydä Samppalinnassa noin 4 kertaa viikossa kun tänne pääsee 50 metrin altaaseen ja seniorikortilla pääsen ilman kertamaksua.

30-asteista vettä

Puoli seitsemän jälkeen aamulla Samppalinnan maauimalan kassalla kerrottiin, että sisään oli tullut jo 77 uimaria. Uimavalvojat Tiina Huuskonen ja Janne Oinonen odottivat Impivaaran remontin takia enemmänkin.

- Osittain ihmiset odottavat, että jos on kovasti ruuhkaa niin tulevat vähän myöhemmin, Tiina Huuskonen sanoo ja arvelee kävijämäärien hieman kasvavan tänä kesänä.

Tänä kesänä myös kilpauimareille on varattu enemmän ratoja, koska muuta 50:n metrin rataa ei tällä hetkellä lähistöltä löydy.

Janne Oinonen paljastaa, että vesi on oikeasti toukokuun alussa lämpimämpää kuin keskikesällä.

- Lämpötila on aina vähintään 26 astetta, mutta tällä hetkellä sanoisin mutu-tuntumalla, että se on kolmenkympin paikkeilla, hieman alle tai yli.

Lähteet: YLE Turku / Kalle Talonen