yle.fi-etusivu

Pelle Hermannista kaikkien aikojen lastenohjelma

Sirkuspelle Hermanni on valittu YLEn ja Meidän Perhe -lehden äänestyksessä kaikkien aikojen lastenohjelmaksi. Melankolinen klovni vei lähes neljänneksen äänistä.

Kotimaa
Pelle Hermanni.
YLE

Vuosina 1978-1988 Pikku Kakkosessa esitetty ohjelma keräsi 22,4 prosenttia annetuista 4 738 äänestä.

Äänestyksessä toiseksi tuli Muumilaakson tarinoita, joka sai 13 prosenttia äänistä. Kolmanneksi nousi Rosvo-Rudolf 8,9 prosentilla.

Kaikille avoin äänestys järjestettiin Meidän Perhe -lehden verkkosivuilla huhtikuun alussa. Suosikkilastenohjelmaa etsittiin lehden toimituksen valitsemien 17 YLEn lastenohjelman joukosta.

Äänestäjillä oli mahdollisuus valita oma suosikkinsa myös listan ulkopuolelta. Tässä kategoriassa Rosvo-Rudolf keräsi ylivoimaisen äänisaaliin ja nousi koko äänestyksen kolmanneksi. Toimituksen valitsemien lastenohjelmien joukosta kolmanneksi ja koko äänestyksessä neljänneksi tuli Rölli 7,6 prosentilla.

Kilpailu on alkua YLEn ja Sanoma Magazines Finlandin kustantaman Meidän Perhe -lehden yhteistyölle, jonka tavoitteena on kasvattaa vanhempien tietoisuutta turvallisista lastenohjelmista sekä herättää keskustelua mediakasvatuksesta.

Lähteet: YLE / Jani Närhi