Kärpät jäädytti ulkoilmaottelun suunnittelun

Oulun Kärpät ei pelaa ensi kaudella ulkojäillä. Joukkueen toimitusjohtaja Juha Junno kertoo, että suunnitelmat ulkoilmaottelun järjestämisestä on toistaiseksi lopetettu kokonaan.

Oulun Kärpät (Jääkiekon Miesten Liiga)

Tarkoituksena oli, että yksi kärppälauman SM-liiga-ottelu olisi pelattu ensi kaudella Oulun pesäpallostadionilla suuren yleisön edessä joulun ja loppiaisen välillä.

- Jäimme suunnitelmissa kuitenkin vähän yksin, koska siinä pitää tietenkin kaukalot ja katsomotkin rakentaa. Nyt hankkeet on laitettu toistaiseksi jäihin, Junno summaa.

Tarkemmin toimitusjohtaja ei halua kommentoida suunnitelmien kaatumista. Junnon mukaan joukkue olisi kuitenkin halunnut nostaa ottelulla Oulua ja koko pohjoista Suomea esiin.

- Pelissä esimerkiksi joulupukki olisi pudottanut avauskiekon, ja tiernapojat olisivat olleet siinä ympärillä. Arvioiden mukaan ottelu olisi kerännyt paikalle 15 000 - 20 000 katsojaa.

- Näyttää siltä, että ensi kaudella peliä ei toteuteta, mutta katsotaan sitten joskus tulevina vuosina, saataisiinko tällainen hieno tapahtuma Ouluunkin, Juha Junno muotoilee.

Ulkoilmaotteluista on käyty viime aikoina vilkasta keskustelua muuallakin Suomessa. Oulun lisäksi ainakin Tampereella ja Lahdessa on oltu kiinnostuneita ulkoilmaottelun järjestämisestä. Helsingissä järjestetään ensi kaudella Jokerien ja HIFK:n välinen peli Olympiastadionilla. Helmikuussa 2011 pelattavan ottelun yleisötavoitteena on 34 000 katsojaa.

Lähteet: YLE Oulu