1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teollisuusalueet

UPM:n entinen tehdas pian uusiokäytössä

UPM:n entinen lastulevytehdas Joensuussa on pian kokonaan uudessa käytössä. Puolet tehtaasta on saneerattu River Park -nimiseksi teollisuuspuistoksi ja toiseen puolikkaaseen tulee ammattikorkeakoulun biotalouden keskus.

teollisuusalueet
River Parkin päävuokralainen on Konekorjaamo Riikonen.
River Parkin päävuokralainen on Konekorjaamo Riikonen.YLE / Ari Haimakainen

River Park -teollisuuspuistossa on ollut päävuokralaisena vuodenvaihteesta lähtien Salpakankaalla pääosin toimiva Konekorjaamo Riikonen. Yhtiö työllistää viitisenkymmentä ihmistä ja Sirkkalan tiloissa on 15 työntekijää. Lisäksi teollisuuspuistossa pitää varastoaan John Deeren alihankkija, saksalainen Neunkirchener Achsenfabrik Ag.

River Parkin täyttyminen lamankin keskellä on ollut kaupungille voitto, sillä tilojen saneerauskustannukset herättivät päätöksentekovaiheessa kritiikkiä. Teollisuushallin muutostyöt maksoivat lopulta 1,8 miljoonaa euroa.

- Uskoisin, että kun lopputulos selventyy, kriittisetkin äänenpainot pehmenevät. Olemme saaneet tehtaasta uusiokäyttöön jokaisen neliömetrin, kehuu teollisuuspuiston omistavan Joensuun Yrityskiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Lasse Haaranen.

Ammattikorkeakoulun käyttöön tulevalla puolella remontti on yhä puolitiessään. 4,6 miljoonaa euroa maksavan korjauksen on määrä valmistua syyskuun puolivälissä. Tämän jälkeen tiloihin keskitetään ammattikorkeakoulun biotalouden keskus.

Lama hiljensi yrityskiinteistöjen kysynnän

Toimitusjohtaja Lasse Haaranen arvioi Joensuun Yrityskiinteistöjen selviytyneen lamasta kohtalaisen hyvin. Yhtiöllä on toimitiloja runsaan 60 000 neliömetrin edessä ja niistä on vuokrattu lähes kaikki.

- Lama on näkynyt siinä, että yritysten vaihtuvuus on ollut tavallista suurempi ja asiakkaiden kanssa on jouduttu hakemaan joustavia vuokraratkaisuja.

Uusien yritystilojen kysyntään lama on vaikuttanut selvemmin. Haarasen mukaan yritykset ovat tulleet selvästi varovaisemmiksi investoinneissaan.

- Pari vuotta on eletty poikkeuksellista aikaa, mutta uskon kysynnän vilkastuvan, kunhan lamasta päästään yli, Haaranen sanoo.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala

Lue seuraavaksi