Liikuta minua -kampanja auttaa liikkumaan

Vapaaehtoiset ulkoilevat keskiviikkona hoivakodeissa asuvien ikäihmisten ja mielenterveyskuntoutujien kanssa Pohjois-Pohjanmaalla. Liikuta minua -kampanja toteutetaan Oulussa, Kempeleessä, Tyrnävällä ja Limingassa.

Oulun seutukunta
Vapaaehtoiset ulkoiluttavat vanhuksia
YLE/Etelä-Karjala

Liikuta minua -kampanjan päämääränä on tehdä vapaaehtoistoimintaa tunnetuksi ja innostaa uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaa. Tarkoituksena on myös herätellä yritysten yhteiskuntavastuuta sekä tuoda esille vapaaehtoistoiminnan merkitys julkisia palveluja täydentävänä toimintamuotona.

Oulun Rotuaarilla kansalaisia liikuttavat muun muassa runo- ja musiikkiesitykset, zumba- ja niatanssi, oululaisten päättäjien puheenvuorot sekä ilmaiset pullakahvit. Tapahtuman juontaa Oulu-radion toimittaja Kati Jurkko.

Hyvän mielen talo liikuttaa tapahtumassaan Tuiran kuntoutuskodin ja Oulun kaupungin psykiatrisen avo-osasto asiakkaita. Osallistujat lähtevät bussilla opastetulle kaupunkikierrokselle tutustumaan Ouluun pintaa syvemmältä. Kierroksen jälkeen nautitaan kahvitarjoilusta Hyvän mielen talolla.

Pullakahvia ja makkaranpaistoa

Kempeleessä kampanja toteutuu Pirilän pihapiirissä tai sateen sattuessa konehallissa. Luvassa on esityksiä Laulukuoro Kultakurkuilta ja Santamäen koulun erityisluokalta sekä liikuntatuokio. Tapahtumassa on kahvitarjoilu.

Limingassa kampanjan tapahtuma pidetään urheilukentällä tai sadepäivänä liikuntahallilla. Ohjelmassa on leikkimielisiä kilpailuja, paloautoesittely, makkaran myyntiä ja palkintojenjako.Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tyrnävällä kampanja toteutuu torilla, jossa luvassa on puhetta, jumppahetkeä, Saksion poikien musisointia, ohjattu kävelykierros, yhdessäoloa sekä makkaran paistoa.

Lähteet: YLE Oulu