1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Ritva Sorvali Lahden kaupunginteatterin vakinäyttelijäksi

Tänään keskiviikkona 12. toukokuuta koetaan erään aikakauden päättyminen, kun näyttelijä Ritva Sorvali esittää viimeisen kerran Älä elämää pelkää -lauluillan teatteri Vanha Jukossa Lahdessa. Vuoden naisnäyttelijäksi valittu Sorvali on kiinnitetty vakituisesti Lahden kaupunginteatterin näyttelijäksi.

kulttuuri
Ritva Sorvalista on etuoikeus olla näyttelijä.
Ritva Sorvalista on etuoikeus olla näyttelijä.YLE / Lahti

Riippumattoman teatteri Vanhan Jukon perustajiin kuuluva näyttelijä Ritva Sorvali on nykyään Lahden kaupunginteatterin vakituinen näyttelijä. Sorvalille on tehty kuukausipalkkainen sopimus jo viime syksynä ja se vakinaistetaan, vahvistaa teatterinjohtaja Maarit Pyökäri.

- Ensimmäinen esitys, missä hän on mukana on Populaarimusiikkia Vittulajänkältä, kertoo Pyökäri.

Lahden kaupunginteatteri ja Vanha Juko ovat esittäneet tämän esityskauden ajan yhteistyössä tehtyä näytelmää Kuin ensimmäistä päivää, jonka pääosassa Sorvali on esiintynyt. Hänet valittiin roolistaan vuoden naisnäyttelijäksi Suomen teatterigaalassa taammikuussa. Ennakkotiedoista poiketen Kuin ensimmäistä päivää -näytelmää ei esitetä enää syksyllä, koska Pyökärin mukaan se ei olisi sopinut kahden teatterin aikatauluihin.

Älä elämää pelkää on Kaj Chydeniuksen säveltämä ja näyttelijä Ritva Sorvalin esittämä menestyksekäs lauluilta. Teatteri Vanha Jukon ohjelmistoon tehtyä esitystä on esitetty ympäri Suomea jo yli 250 kertaa.

Lähteet: YLE Lahti

Lue seuraavaksi