Jalkajousimies jonotti baariin Kuopiossa

Pohjois-Savon poliisilaitoksella oli perjantai-illan ja lauantaiaamun aikana yli 160 erilaista hälytystehtävää. Poliisia työllisti Kuopiossa muun muassa baariin pyrkinyt jalkajousimies.

Kotimaa
Poliisi partioimassa
YLE / Savo

Poliisi sai puolenyön jälkeen ilmoituksen Petosen kaupunginosassa Litmasen lammen lähistöllä moottoripyörästä, joka oli ajettu suohon. Paikalla oli soiton mukaan ollut mustaan nahkatakkiin pukeutunut mies, jolla oli ollut mukanaan isokokoinen jalkajousi. Mies oli kuitenkin ehtinyt poistua paikalta, kun poliisi ehti paikalle.

Yhden aikaan Petosella sijaitsevan ravintola Wanhan Mestarin lähistöltä ilmoitettiin, että samainen mies jonottaa baariin ja virittää jalkajousta. Poliisi taltutti jalkajousimiehen usean poliisipartion voimin eikä pahempaa vaaratilannetta ehtinyt syntyä. Tutkinnassa mieheltä löydettiin jalkajouseen kolme nuolta, joihin oli kiinnitetty leikkaavat metallikärjet.

1962 syntynyttä kuopiolaismiestä epäillään muun muassa törkeästä rattijuopumuksesta ja vaarallisen esineen kuljettamisesta yleisellä paikalla.

Suuri osa perjantai-illan ja lauantaiaamun aikana tulleista hälytyksistä johtuivat päihteiden käytöstä aiheutuvasta häiriökäyttäytymisestä. Yöllä sattui esimerkiksi useampia pahoinpitelyjä.

- Kesä on tullut, Pohjois-Savon poliisilaitokselta vahvistetaan.

Lähteet: YLE Savo